Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от драскотини по пластмаса

Как да се отървете от драскотини по пластмаса
Как да се отървете от драскотини по пластмаса

Видео: Как да премахнете драскотини от пластмасовите елементи на интериора | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да премахнете драскотини от пластмасовите елементи на интериора | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Дори и най-малките драскотини могат да развалят външния вид на всеки пластмасов продукт, особено ако са разположени на видно място. За да поставите в ред интериора на мобилния си телефон, лаптоп или автомобил, не е необходимо да се свържете със специалист. Можете сами да опитате да се отървете от драскотини по пластмасата.

Image

Ще ви трябва

  • - влажна кърпа;

  • - фина шкурка;

  • - грунд за пластмаса;

  • - багрило за пластмасови изделия;

  • - лак.

Инструкция за употреба

1

Преди да премахнете драскотини, изплакнете продукта добре или го избършете с влажна кърпа. След това, с най-малката хартия за шлифоване, се отървете от набъбващата боя, грапавостта и ноктите.

2

Сега накиснете малко парче плат без мъх в ацетон или специален пластмасов почистващ препарат. Избършете ги старателно с шлифована повърхност. Това е необходимо, за да се премахне замърсяването, оставено от шкурка.

3

Вземете кутия за спрей със специален грунд за пластмаса, разклатете я добре и напръскайте малко отстрани, за да предпазите пластмасовия продукт от получаване на малки нежелани бучки по повърхността му.

4

Нанесете продукта върху драскотини от разстояние 20 см. По този начин се движете успоредно на повърхността на частта. Първо покрийте щетите с дебел грунд, а след това с по-тънък. Оставете пластмасовата повърхност да изсъхне напълно.

5

След това разпечете отново грундираната повърхност и я избършете с всяко почистващо средство. Сега започнете да рисувате пластмасата със специално багрило, създадено специално за пластмасови изделия. Изберете нюанс на боята много внимателно, за да избегнете дори и най-малкото несъответствие с цвета на повредената повърхност.

6

Боядисайте пластмасата първо с един слой, а след 10-20 минути - с втория. За дълбоки драскотини може да се наложи многослойно декоративно покритие. Пазете все още сухата част от прах и други замърсители. В случай на нежелани петна, незабавно ги изхвърлете с влажна кърпа. Оставете продукта да изсъхне за 1-2 часа.

7

Ако надрасканият продукт е лакиран, не забравяйте да нанесете лака върху повърхността му с равномерен слой, за да не го запълните напълно.

как да премахнете драскотини върху пластмасата вътре в колата