Logo decormyyhome.com

Как да почистите перфектно банята си: 15 неща, които не трябва да забравяте

Как да почистите перфектно банята си: 15 неща, които не трябва да забравяте
Как да почистите перфектно банята си: 15 неща, които не трябва да забравяте

Видео: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Юли

Видео: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Юли
Anonim

За да почистите банята, не е достатъчно да измиете водопровод, да избършете плочките и фасадите на мебелите и да избършете пода. Често мръсотията се натрупва на места, на които просто забравяме да обърнем внимание, когато поставяме нещата в ред. Какво не трябва да се забравя по време на общото почистване в банята?

Image

Инструкция за употреба

1

Изтрийте праха от тела. Избършете или почистете вентилационната решетка.

2

Избършете електрическите контакти и ключове с влажна кърпа.

3

Измийте наклоните на вратата и вратите, като не забравяте за дръжката на вратата и зоната около нея, хваната с пръсти.

4

Използвайте стара четка за зъби или твърда гъба, почистете фугите на крановете и изцедете дупките от замърсявания, отлагания и ръжда.

5

Почистете ъглите около мивката и банята или душа, както и фугите със стените на всички шарнирни конструкции: там може да се натрупа плесен, плака и ръжда.

6

Обърнете специално внимание на състоянието на шевовете на плочките, ако е необходимо, почистете ги със стара четка за зъби.

7

Избършете стъклени рафтове и огледала до блясък.

8

Проверете сроковете на годност на рядко използваната козметика и перилни препарати, отървете се от изтеклите. Измийте или избършете с влажна кърпа всички предмети, които се съхраняват на рафтове: буркани с кремове, бутилки шампоан, дозатор за течен сапун и т.н. Измийте чашата за бръснач или четка за зъби отвътре и отвън и я изсушете старателно.

9

Избършете, полирайте и избършете сухи кранове, нагрети релси за хавлиени кърпи, закачалки, парапети, метални елементи на рафтове и т.н. Това може да стане с влажна кърпа, навлажнена с чистачка или топла вода с добавяне на амоняк.

10

Ако пространството под банята не е зашито плътно, а е покрито с екран и се използва за съхраняване на различни неща, полезни в домакинството, е необходимо да почистите стаята там и не забравяйте да избършете пода.

11

С твърда четка старателно измийте первазите, както и ъглите на пода, където се натрупват мръсотия и прах.

12

За да поставите в ред кошницата за мръсно пране - празна, изхвърлете боклука, натрупан на дъното, измийте или избършете.

13

Ако пералнята е инсталирана в банята - избършете фасадата и страничните стени; отдалечете се от стената, измийте натрупаните отломки зад нея и избършете пода и дъската.

14

Избършете старателно или измийте всички предмети, стоящи на пода (везни, кош за боклук и т.н.).

15

Изпратете завеса за душ за пране.

Обърнете внимание

Общото почистване в банята трябва да се извършва най-малко веднъж на един и половина до два месеца, оптимално - веднъж месечно. В този случай пълното почистване на банята ще отнеме 35-40 минути, а поддържането на ред тук ще бъде лесно и просто.