Logo decormyyhome.com

Как да съхранявате сок от алое

Как да съхранявате сок от алое
Как да съхранявате сок от алое

Видео: Как да си Направим Гел от Алое Вера 2024, Юли

Видео: Как да си Направим Гел от Алое Вера 2024, Юли
Anonim

Алое е вечнозелено растение, използвано за лечебни цели. Сокът от алое се произвежда от фармацевтичната индустрия в тъмни стъклени бутилки с добавка на алкохол. Вкъщи също можете да си направите сок и да го съхранявате достатъчно дълго време.

Image

Ще ви трябва

  • - алкохол;

  • - захар;

  • - мед;

  • - стерилни тъмни стъклени бутилки;

  • - стерилни тъмни стъклени буркани;

  • - тапи и калъфи;

  • - найлонова торбичка.

Инструкция за употреба

1

Ако сте закупили сок от алое в аптеката, след това го съхранявайте на хладно тъмно място. След употреба затворете плътно бутилката, за да сведете до минимум достъпа на въздух, което унищожава част от лечебните свойства. Сокът има силно противовъзпалително действие, инхибира възпроизвеждането на гъбички и микроорганизми, използва се при гнойни кожни заболявания, заболявания на стомашно-чревния тракт, заболявания на горните и долните дихателни пътища, лигавиците.

2

Можете да си приготвите сок у дома. Най-ценният сок се получава след като държите нарязаното алое в хладилник в продължение на 10-12 дни. За да го приготвите, изрежете листата с остър нож, сгънете го в найлонов плик, завържете го здраво, поставете го на долния рафт на хладилника. След определеното време извадете торбата, изплакнете листата, изсушете върху кърпа, изцедете сока. Вземете го прясно.

3

За дългосрочно съхранение смесете сок с медицински алкохол в равни части, изсипете в стерилни бутилки от тъмно стъкло, плътно затворете капака. Да се ​​съхранява в хладилник или на хладно, тъмно място с температура не по-висока от 3-4 градуса. Този метод на съхранение позволява сокът дълго време да не губи своите лечебни свойства.

4

Ако имате непоносимост към алкохола, изцедете сока, разредете го наполовина с мед или захар. Изсипете сока в стерилни буркани от тъмно стъкло, плътно затворете капаците. Да се ​​съхранява в хладилник или на хладно, тъмно място. Срокът на годност на сока при правилна подготовка е най-малко 1 година.

5

Съхранявайте прясно изцеден сок, без да добавяте алкохол, захар или мед в хладилник за не повече от 2-3 дни. Без консерванти сокът бързо губи основните си лечебни свойства и става неподходящ за употреба.

6

Използването на алое под каквато и да е форма е противопоказано за хора, страдащи от рак или наследствено предразположение към тумори от всякакъв характер, тъй като сокът има биостимулиращ ефект и може да провокира появата или растежа на злокачествени тумори.

как да спасим листа от алое