Logo decormyyhome.com

Как да желязо с парогенератор

Как да желязо с парогенератор
Как да желязо с парогенератор

Видео: What to choose: iron or steam generator — Tips of a specialist in the repair of household appliances 2024, Юли

Видео: What to choose: iron or steam generator — Tips of a specialist in the repair of household appliances 2024, Юли
Anonim

Парови ютии, които преди се използваха само от професионалисти, в шевни работилници и химическо чистене, сега са достъпни за използване у дома. Разбира се, те все още са скъпи, но ако финансите позволяват, а количеството неща, които трябва да се гладят, е твърде голямо, закупуването на такъв инструмент ще бъде не на място. С такова ютия е много по-лесно и по-добре да гладите най-деликатните материи. Можете да подредите костюмите, без да ги сваляте от закачалката, а завесите от стрехите. Използването на това на пръв поглед сложно техническо чудо изобщо не е трудно.

Image

Инструкция за употреба

1

Налейте вода в контейнера на парогенератора. Капацитетът може да варира; колко неща можете да гладите, без да добавяте вода, ще зависи от размера на контейнера. След като го напълните с вода, включете парогенератора. Изчакайте няколко минути - ютията трябва да се загрее.

2

Изберете режима на работа, от който се нуждаете, и съответно задайте превключвателя на контролния панел. Това може да бъде ниско изпарение, икономичен режим (спестява до 20% от електроенергията) и мощно производство на пара. Ако искате да погалите всичко бързо, можете да изберете мощен режим.

3

След това определете температурата на гладене. Зависи от структурата на материала, от който е ушито вашето нещо. Ако има етикети на дрехите, прочетете каква температура е разрешена и я програмирайте на вашия уред. Ако няма инструкция, можете да се доверите на индикаторите - икони и надписи - на железния контролен панел.

4

Можете да гладите както обикновено. Ако искате да използвате пара, натиснете специалния бутон в долната част на желязната дръжка. Парата ще се освобождава, стига да я задържите.

5

Ако върху вашия предмет са се образували дълбоки гънки, които е трудно да се изгладят, или ако е шита от дебела тъкан, използвайте функцията за усилване на парата. Моля, обърнете внимание: бутонът за усилване на парата е разположен в горната част на дръжката, така че не можете да го натиснете случайно.

6

Ако не сте изчислили количеството вода или това е приключило в процеса на гладене, можете да го добавите към капацитета на парогенератора по всяко време, без да го изключвате от мрежата. Когато водата изтича, ще видите как светва индикаторът на контролния панел. След като напълните контейнера, щракнете върху бутона за рестартиране и продължете работата си.

7

Имайте предвид, че ако ютията работи на празен ход повече от 8-10 минути в хоризонтално положение, парогенераторът ще премине в режим на готовност и ютията ще спре да се нагрява (това прави пожар невъзможен).

Обърнете внимание

Въпреки че ютиите с парогенератор имат система за непрекъснато подаване на пара, капки вода не влизат в нещата (системата против капене работи), така че гладенето се извършва ефективно. Не се притеснявайте, когато чуете, че парогенераторът бръмчи (изглежда като хладилен компресор), трябва да е така - той генерира пара.