Logo decormyyhome.com

Как да измиете ефективно плочки в банята

Как да измиете ефективно плочки в банята
Как да измиете ефективно плочки в банята

Видео: Лепене на плочки в баня - МАРИСАН 2024, Юли

Видео: Лепене на плочки в баня - МАРИСАН 2024, Юли
Anonim

Редовното почистване в банята е необходим елемент от хигиената на дома, тъй като влагата е отлична среда за развитието на бактерии. Грижейки се за чистотата на водопровод, не забравяйте за плочките, които също натрупват плака, мръсотия и микроби. За да върнете блясъка на плочката, а банята - усещане за чистота и свежест ще помогнат за системната грижа и ефективни почистващи препарати.

Image

Въпреки устойчивостта на влага, здравина и издръжливост, плочката се нуждае от специални грижи, което позволява не само да се премахне плака и упоритите замърсявания, но и да се запази първоначалният й вид. Преди да започнете да почиствате плочките, трябва да се запасите с гъба от пяна без метални нишки, които биха могли да повредят повърхността на плочката, два парцала от микрофибър, ръкавици и почистващо средство. Изборът на последните трябва да се обърне специално внимание.

За да премахнете мръсотията от плочки, особено с лъскава повърхност, не използвайте агресивни киселинни или драскащи абразивни продукти. Най-подходящ е плътен и ефективен почистващ гел, като универсалния гел Domestos. Веществата, включени в състава му, ви позволяват да премахнете упоритите замърсявания от органичен характер без много затруднения, включително по шевовете между плочките.

Image
  1. За да измиете плочките в банята, достатъчно е да разтворите малко количество от почистващия гел в необходимото количество вода, намокрете гъбата в разтвора и старателно избършете плочката. За да премахнете упоритите замърсявания, най-добре е да нанесете Domestos директно върху влажна гъба, четка или кърпа и след това да работите върху особено мръсни зони. Не позволявайте разтворът да се разплиска и да попадне върху други повърхности, дрехи, тъй като има избелващ ефект, както и върху кожата и очите. Уверете се, че стаята има добра вентилация и вратата е отворена, така че миризмата на хлор да изчезне по-бързо.

  2. За ефективно измиване на плочки с пореста повърхност трябва да използвате четка с доста твърда четина, но в никакъв случай метална. След нанасяне на почистващото средство върху плочката с гъба, плочката трябва да бъде старателно почистена, тъй като неравна повърхност допринася за натрупването на повече мръсотия и пречи на цялостното й отстраняване. Оставете продукта за 5 минути и след това избършете плочката няколко пъти с чиста влажна кърпа, като премахнете останалата част от продукта. В този случай е препоръчително парцалът да се измие под течаща вода, така че да няма останали петна. Завършвайки почистването, по-добре е да избършете плочката със суха кърпа от микрофибър - в този случай повърхността на плочката наистина ще блести.

Такова почистване ще позволи не само да се почисти и възстанови плочката до първоначалния й вид, но и ефективно да се дезинфекцира банята, която поради високата концентрация на влага и топлина натрупва голям брой различни опасни за здравето микроорганизми. Почистващият гел Domestos осигурява ефективна защита срещу всички известни микроби, елиминира петна от плесен и предотвратява повторното им появяване.