Logo decormyyhome.com

Как да почистите ламиниран паркет?

Как да почистите ламиниран паркет?
Как да почистите ламиниран паркет?

Видео: ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ЛАМИНАТ И ПАРКЕТ 2024, Юли

Видео: ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ЛАМИНАТ И ПАРКЕТ 2024, Юли
Anonim

Напоследък ламинираната настилка е доста популярна. И това не е случайно. В допълнение към такива качества като висока якост, екологична безопасност и устойчивост на износване, ламинатът има и друго важно предимство - лекота на поддръжка. Как да почистите ламината?

Image

Ще ви трябва

  • - четка;

  • - прахосмукачка;

  • - парцал;

  • - ламиниращи препарати

Инструкция за употреба

1

Преди да използвате нов ламиниран паркет, е необходимо да го почистите от замърсявания, прах и строителни отломки. Вземете четка и внимателно помите пода, събирайки всички големи дървени стърготини, стърготини и други боклуци.

2

Вземете прахосмукачка и вземете дюзата. За почистване на ламината се препоръчва използването на специални аксесоари, предназначени за почистване на този конкретен вид настилка. По правило четките на такива дюзи са направени от естествен конски косъм. Благодарение на качествата на този материал, можете лесно да премахнете прах, без да надраскате пода.

3

Отстранете всички прилепнали замърсявания и прах с помощта на специални почистващи препарати за ламинат, препоръчани от производителя. За целта вземете чиста мека кърпа и нанесете избрания продукт върху нея. Избършете старателно замърсените места.

Петната от лепило, останали след монтажа, също могат да бъдат отстранени с помощта на специален разтворител, предназначен за ламинирани покрития.

Трябва да знаете, че когато отстранявате тежки замърсители от този тип подови настилки, е строго забранено използването на продукти, съдържащи киселини, основи или други агресивни вещества.

Също така е неприемливо да се използват пароочистители като излагането на пара може да доведе до разслояване на ламината.

4

Благодарение на специалната технология на ламината, горният му слой първоначално отблъсква прах. Следователно химическото почистване е достатъчно за ежедневна грижа - просто почистете или вакуумирайте покритието. Такова почистване ще помогне да се запази за дълго време филма, който предпазва покритието от повреди и излагане на влага и слънце.

5

Трябва да знаете, че измиването на ламината не се препоръчва, тъй като излишната влага може да причини непоправими щети на този материал. Всички течности на пода трябва да се отстранят незабавно и повърхността трябва да се избърше суха.

Ако не е възможно да се избегне мокро почистване, избършете ламината с леко влажна кърпа и след това го избършете на сухо.

6

Производителите на ламинат не препоръчват използването на пчелен восък и лакове, когато се грижат за този вид покритие. Тези вещества могат да унищожат защитния водоотблъскващ слой и в резултат на това да повредят материала.

Обърнете внимание

В случай на нарушение на работните условия на ламинираната настилка, производителите на ламинат, като правило, отказват гаранция.

  • Грижа за ламинат
  • ламиниран паркет