Logo decormyyhome.com

Как да почистите кожени мебели

Как да почистите кожени мебели
Как да почистите кожени мебели

Видео: Почистване на кожа 2024, Юли

Видео: Почистване на кожа 2024, Юли
Anonim

Кожените мебели съчетават стил и елегантност, се характеризират с висока износоустойчивост, здравина и издръжливост. Но висококачествените кожени дивани, фотьойли и други елементи изискват внимателна грижа и редовно почистване. Не забравяйте, че кожата не е тъкан и проблемните зони по нея са трудни за премахване или маскиране.

Image

Ще ви трябва

  • - прахосмукачка;

  • - гъба;

  • - алкохол;

  • - вода;

  • - средства за почистване на кожени мебели;

  • - мляко.

Инструкция за употреба

1

Почиствайте редовно кожените си мебели с прахосмукачка - така порите по повърхността на материала винаги ще бъдат чисти. В допълнение, избършете кожата си от време на време с влажна кърпа, навлажнена със сапунена вода или специален продукт за грижа за кожени мебели. Това ще го предпази от изсушаване и ще предотврати напукване. Особено внимателно почистете и избършете шевовете, тъй като те винаги запушват много прах. Веднъж годишно използвайте специални продукти за кожата - така наречената козметика за мебели. Можете да избършете дивани и столове с гъби, напоени със стеаринова грес.

2

За да изсушите кожата след мокро почистване, не използвайте нагреватели, сешоари; просто избършете повърхността със суха кърпа. Като цяло, опитайте се да не поставяте такива мебели на слънце или в близост до батерии, тъй като кожата е податлива на температурни крайности, които причиняват пукнатини и проливане на багрилото.

3

Дори и с редовно почистване не можете да застраховате мебели от непредвидени ситуации, например децата ще боядисват стол с химикалки от филц, ще разлеете вино или кафе на дивана. Такива неприятности могат завинаги да съсипят външния вид на кожените мебели, така че трябва да действате бързо. Ако нещо се разлее върху кожата, вземете парцал и отстранете останалата течност, за да не изтече. След това използвайте абсорбираща хартия или марля, така че основата на пълнежа да не е мокра. За да премахнете петното от виното, го избършете с кърпа, напоена с лек алкохолен разтвор.

4

Следи от чай, кафе или мръсотия могат да бъдат отстранени с мека, влажна кърпа или памучна вата. Намокрете парче памучна вата в сапунен разтвор и разтривайте петното с кръгово движение, след което изсушете със суха кърпа. Но не търкайте, не натискайте върху кожата. Не използвайте ацетон, терпентин, абразивни прахове и пасти за почистване на кожата.

5

Петната от химикалки или химикалки могат да бъдат отстранени с лепяща лента. Залепете го на пистата, натиснете и издърпайте. Ако това не помогне, навлажнете памучната вата с разтриващ алкохол и избършете петното, след което третирайте със стеаринова гъба. Ако дъвката е залепена за кожените мебели, прикрепете към нея лед в чантата, изчакайте да се втвърди, след което я изстържете с някакъв тъп предмет.

6

Ако не ви е приятно със специални течности за почистване на кожени мебели, използвайте народни средства. Можете да почистите кожата с натурално мляко. Намокрете мека гъба в мляко, извадете и избършете мебелите. След това повърхността ще стане лъскава и мека.

  • Как да се грижим за кожени мебели
  • почистващи препарати за кожени мебели