Logo decormyyhome.com

Как да почистите килим

Как да почистите килим
Как да почистите килим

Видео: Няколко начина за почистване на килима 2024, Юли

Видео: Няколко начина за почистване на килима 2024, Юли
Anonim

Килим - много удобно, приятно, достъпно подово покритие. Единственият въпрос е как правилно да се грижим за него?

Image

Няма нужда да се страхувате от килима - грижата за него е съвсем проста, особено ако не става въпрос за петна. Колкото по-ниска е купчината на килима, толкова по-лесно ще се погрижите за него.

На тъмен килим, боклукът много бързо се вижда: петна, струни и т.н. Лек килим е опасен за петна - най-малкото петънце ще бъде много забележимо върху него. Килим с ярък модел е най-доброто решение, на него почти нищо не се вижда. Но, разбира се, това не изключва необходимостта да се грижите за него.

Ще ви трябва добра, мощна прахосмукачка с накрайник за пода (понякога на такава дюза има специални прибиращи се четки за килими - това е точно това, от което се нуждаете), вакуумирайте килима веднъж или два пъти седмично - това ще бъде напълно достатъчно. Вакуумирайте, докато не спрете да чувате петната, които летят през тръбата на прахосмукачката, удряйки стените й.

Вземете препарат за почистване на килими или по-скоро шампоан за килими (например Vanish). Около веднъж месечно мийте килим с него: добавете малко шампоан за килими към кофата с вода, пяна (пяната трябва да е голяма), нанесете тази пяна на килима (опитайте се да запазите минималното количество вода върху килима - той се страхува от това), оставете пяната минути легнете на пода, след което старателно почистете килима. Естествено, всичко това трябва да се направи с гумени ръкавици, тъй като почистващият препарат за килими може да няма благоприятен ефект върху кожата на ръцете. Готово! Вашият килим, толкова добър, колкото нов - нищо сложно!