Logo decormyyhome.com

Как да почистите кристален полилей

Как да почистите кристален полилей
Как да почистите кристален полилей

Видео: 4 ИДЕИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТЪКЛЕНИ БЪЛГАРИ 2024, Юли

Видео: 4 ИДЕИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТЪКЛЕНИ БЪЛГАРИ 2024, Юли
Anonim

Почистването на кристален полилей не е трудно, но старателно. Особеността на премахването на прах от такава повърхност е специална обработка. Кристалът, като правило, привлича праховите частици доста силно, с изключение на кристала Сваровски.

Image

Ще ви трябва

  • - ръкавици;

  • - кърпа (лен, памук);

  • - почистващ препарат;

  • - амоняк;

  • - вода.

Инструкция за употреба

1

Ако вашият полилей е изработен от висококачествен кристал Сваровски, можете да направите с химическо чистене. За да направите това, ще ви е необходим ленен плат и памучни ръкавици. Тези материали няма да оставят следи върху чисти лещи. Използвайте ленено платно, за да почистите полилея от прах.

2

За мокро почистване на кристал ще ви е необходим памучен плат, ръкавици и разтвор на пяна или специален инструмент за кристал (можете да го закупите в отдела за битова химия). Носете ръкавици, за да не оставите пръстови отпечатъци върху полилея. Нанесете почистващо средство върху кърпата и измийте старателно всяка леща. Моля, обърнете внимание: при мокро почистване, опитайте се да не получавате разтвор на пяна върху фитингите на продукта, тъй като химическият състав на продукта може да повреди покритието. Избършете полилея със суха кърпа.

3

При почистване на кристален полилей не се препоръчват аерозолни продукти. Това се дължи на факта, че често те съдържат много твърди частици (именно те оставят следи върху кристала). Освен това се въздържайте от използването на почистващи прахове, те също надраскват повърхността на кристала, оставяйки видими драскотини. Когато купувате почистващ препарат, не забравяйте да обърнете внимание на етикета, той трябва да посочва специалната цел за употреба.

4

Едно от основните правила за мокро почистване на кристален полилей е, че температурата на водата не трябва да е гореща, в противен случай фитингите на продукта могат да станат черни. И, разбира се, след мокро почистване всяка зона трябва да се избърше суха със суха кърпа, за да се предотврати корозия на метал.

5

В допълнение към средствата, закупени в магазина, можете да използвате народна рецепта за почистване на кристала. За това ви трябва 1 супена лъжица амоняк, ? чаши топла вода. Смесете тези съставки и ще получите страхотен препарат за почистване на кристал.

почистване на кристали