Logo decormyyhome.com

Как да се справим с лошите миризми в стаите

Как да се справим с лошите миризми в стаите
Как да се справим с лошите миризми в стаите

Видео: DENIS TEOFIKOV & MALKATA - I TOVA SHTE OTMINE / Денис Теофиков и Малката - И това ще отмине, 2020 2024, Юли

Видео: DENIS TEOFIKOV & MALKATA - I TOVA SHTE OTMINE / Денис Теофиков и Малката - И това ще отмине, 2020 2024, Юли
Anonim

Ако в апартамента постоянно отбелязвате наличието на упорита, неприятна миризма, на първо място определете нейния източник. Това може да бъде пепелници, стари неща или поднос за домашен любимец. След като определите място с лошо мирис, можете да предприемете, за да премахнете миризмата.

Image

Мокрото почистване и вентилация помагат да се отървете от неприятните миризми в стаите. Възглавниците и одеялата трябва незабавно да се изнесат на улицата или на балкона. Една от причините за появата на неприятна миризма могат да бъдат домашни любимци. Тавата трябва да бъде извадена навреме - тогава животното няма да има причина да търси ново място за тоалетната. Почистете и измийте навреме клетки от птици и гризачи.

Най-трудното е да премахнете миризмата на котешка урина от дивани или килими. Можете да опитате да третирате любимото си място с котка, като използвате специален инструмент, закупен в магазин за домашни любимци. Ако миризмата е твърде силна, промийте повърхността с вода и оцет, можете също да напълните тази зона със сода - тя има способността да абсорбира неприятни миризми. След известно време содата се събира с помощта на прахосмукачка. В най-тежките случаи повреденото нещо е по-добре да изхвърлите.

Ако от килер с бельо или дрехи има миризма, всички неща трябва да бъдат извадени от него и измити. Дори едно нещо не само може да се превърне в източник на лоша миризма, но и да го предаде на други продукти, които са наблизо. Шкафът също трябва да бъде вентилиран.

Миризмата на тютюн може да бъде неприятна и упорита. Ако е прясно, просто окачете мокри кърпи из стаята - те могат да бъдат мръсни и след като попият дима, ги измийте веднага. Стаята трябва да бъде излъчена веднага. С дългогодишна миризма ще трябва да почистите сода и килими, мека мебел и други изделия от плат.