Logo decormyyhome.com

Как бързо да върнем кран за кипене

Как бързо да върнем кран за кипене
Как бързо да върнем кран за кипене

Съдържание:

Видео: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Юли

Видео: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Юли
Anonim

На водопроводи с топла вода и металопластикови, включително кранчета на входа в главната магистрала, те често „кипят“, тоест се запушват с варовикови отлагания. В резултат на това налягането на водата намалява и кранът не може да се завърти. Има лесен начин да върнете жив варен кран.

Image

Ако кранът може да направи поне минимален опит за преместване, той може да бъде реанимиран временно. Във всеки случай, в близко бъдеще е необходимо да закупите нова кутия за кранове и да се обадите на ключар.

Въпреки това, за една до две седмици можете да накарате крана да работи. За целта подгответе малък чук и отворете топла вода в банята или кухнята.

Потропване и завъртане на клапана

Цялата операция се състои в леко потупване на тялото на оста на кутията и завъртане на клапана на клапана в различни посоки.

В резултат на тези действия част от скалата ще се разпадне (мащабът по структура наподобява яйчена черупка, съответно това е доста крехък материал) и завъртането на клапана ще набере скорост.

Трябва да се отвори вода, за да се премахне разделителната скала и в същото време да се контролира качеството на налягането.

Експериментално е установено, че напълно „мъртвата“ ос на крана започва да показва признаци на живот след 15 минути лесно потупване. Необходимо е да се потупва от различни страни на тялото, за да се причинят многопосочни вибрации, които унищожават скалата.