Logo decormyyhome.com

Как бързо да премахнете следи от постоянен маркер

Как бързо да премахнете следи от постоянен маркер
Как бързо да премахнете следи от постоянен маркер

Видео: Как да премахнете постоянен маркер от плота на бюрото? ръководство 2024, Юли

Видео: Как да премахнете постоянен маркер от плота на бюрото? ръководство 2024, Юли
Anonim

Много е трудно да премахнете постоянен или незаличим маркер, тъй като той е направен само за да стои стабилно на повърхността. Но има ситуации, когато маркерът е нанесен върху грешната повърхност или е открита грешка в надписа. По-долу са няколко решения на проблема.

Image

1. Стени за боядисване.

Ако стените са боядисани, смесете обикновена сода за хляб с паста за зъби в съотношение 1: 1 до консистенция, наподобяваща паста и с помощта на мека гъба, внимателно масажирайте областта на мръсотията с масажиращи движения. Когато маркерът е чист, използвайте чиста влажна гъба, за да премахнете всички признаци на замърсяване.

2. Твърда гладка повърхност.

Един от най-лесните начини за решаване на проблема е да вземете течност, съдържаща алкохол, да навлажнете мека кърпа или памучна подложка и да измиете ненужните следи от маркера. Някои средства за отстраняване на лак за нокти също могат да се справят с тази задача. Тук можете да приложите добре познатия ацетон.

3. Платове.

Най-лесният и рискован начин е да използвате белина или Доместос. Основното правило е да действате бързо и да не сваляте очи от тъканта. Ако тъканта е деликатна, например, естествена коприна или съдържа ацетатни влакна, по-добре е да не рискувате или да изпробвате ефекта на белина върху тестовата област на тъканта. В противен случай тъканта може просто да се разтвори във вашите ръце. Същото се отнася и за боядисаните тъкани - цветът може да изчезне на мястото на употреба на продукта.

Така че, ако определите, че тъканта е устойчива на избелване, сложете плата върху дланта си и добавете малко белина към мастилото на маркера. Веднага щом ги видите да се разтварят, изплакнете белина със струя вода. Ако е необходимо, можете да измиете тази зона със сапун и да изплакнете обилно с вода.

А сега за нежните сатенени тъкани: 1 супена лъжица мляко, 1 супена лъжица боракс, 1 супена лъжица оцет и ½ супена лъжица лимонов сок. Нанесете разтвора върху тъканта. След 10 минути внимателно отстранете мастилото от тъканта с мека гъба.

За памучна тъкан може да бъде подходящ цитрусов сок от лимон или лайм, който трябва да изстискате върху петно. Оставете да се влеят и отстранете петното с мека гъба.

4. Килим

В зависимост от състава и цвета на килима, перманентен маркер от купчината може да бъде отстранен или с алкохолносъдържащи вещества, или с избелвания. Основното правило тук е да не търкате купчината. Поставете почистващото средство върху кърпата и внимателно намокрете купчината последователно с мокра и суха кърпа, така че маркерът да се разтвори и накисне в сухата кърпа. Не се разливайте по чистата повърхност на килима.

5. Мебели.

Платовите повърхности на мебелите се почистват от постоянен маркер с 9% водороден пероксид, който се нанася върху петното и след това се почиства с друга чиста кърпа.

Кожените мебели, включително еко кожа, могат да бъдат почистени с алкохол.

6. Тялото.

Алкохолът също ще помогне за премахване на постоянен маркер от тялото. Просто избършете замърсената зона с памучен тампон, потопен в алкохол и след това изплакнете с вода.