Logo decormyyhome.com

Как кашата се отразява на живота ни

Как кашата се отразява на живота ни
Как кашата се отразява на живота ни

Съдържание:

Видео: Маша и Медведь - Не болеть! 🚑 Маша Доктор 2018 💊 2024, Юли

Видео: Маша и Медведь - Не болеть! 🚑 Маша Доктор 2018 💊 2024, Юли
Anonim

Мръсни съдове, дрехи, пръснати из цялата къща, прах, боклук - не е най-приятната снимка. Но това не е всичко. Отрицателното въздействие на разстройството може да засегне почти всички области на живота.

Image

Разстройството в къщата може значително да повлияе не само върху настроението на човек, но и върху качеството на живота му. Доказателството за това са изследванията на психолози и специалисти, чиято дейност е тясно свързана с изучаването на биоенергията. Разбира се, не можете да повярвате в това. Обаче никой не си прави труда да провери. Достатъчно е просто да наблюдавате чувствата си в моменти, когато у дома цари абсолютен ред или, обратно, когато наоколо има разруха и мръсотия. Как кашата се отразява на живота ни?

Загуба на концентрация

Поради опустошенията, преобладаващи в къщата, мозъкът започва да обработва потока от данни по-лошо. Човек губи концентрация, започва да се разсейва от дреболии. Това се потвърждава от проучвания на служители на университета в Принстън.

Според научната им работа, поради липса на ред, за мозъка е по-трудно да обработва визуална информация. В това няма нищо странно, защото намирането на необходимия предмет в купчините боклук е трудна задача. Въпреки това, винаги можете да се справите с този проблем. Просто поставете нещата в ред.

Човекът често е нервен

Как кашата се отразява на живота ни? Поради липса на ред може да срещнете проблем като стрес. Според проучвания в Калифорнийския университет, нивата на кортизола се увеличават значително.

Каква е опасността от повишени нива на кортизол?

  1. Мускулната маса се намалява, а мазнините, напротив, се увеличават.

  2. Съществува риск от диабет тип 2.

  3. Нивата на тестостерон намаляват.

  4. Съществува риск от остеопороза.

  5. Възможно е да възникнат сърдечно-съдови патологии.

Проучвания на учени от Калифорнийския университет показват, че кортизолът се увеличава при майките в момента, в който виждат немити неща и разпиляват детски играчки. Тя намаля, когато отидоха на работа или в магазина.

Врагът на съвременния човек - прокрастинация

До какво води липсата на ред? Мръсотия, разпръснати неща, немити съдове - всичко това води до появата на отлагане. И ако разстройството цари и на работното място - не може да се говори за продуктивни дейности.

В елементарната диета авторът казва, че поради липсата на ред у дома, скоростта на вземане на решения се намалява драстично. Освен това човек става по-малко организиран. Има желание да се отложи решението на важни задачи.