Logo decormyyhome.com

Дивани за химическо чистене у дома

Дивани за химическо чистене у дома
Дивани за химическо чистене у дома

Видео: Как вывести жуткие пятна с дивана? 2024, Юли

Видео: Как вывести жуткие пятна с дивана? 2024, Юли
Anonim

Дивани за химическо чистене у дома - колко е ефективно? Възможно ли е сами да почиствам петна по повърхността? Помагат ли конвенционалните средства за защита? Можете да разберете всичко това, като опитате и рискувате, но можете да намерите полезна информация и след това да вземете окончателното решение …

Image

Ще ви трябва

  • почистващо средство

  • - капацитет с топла и бистра вода

  • - четка и мека гъба

Инструкция за употреба

1

Ако решите сами да премахнете петна от любимия си диван или стол, след това разредете продукта или вземете водороден прекис (слаб) и нанесете върху петното, след което внимателно опитайте да премахнете петното с четка. Ако се свържете със специалист, тогава той първо ще инспектира, а след това със специална прахосмукачка чрез пръскане той ще нанесе разтвора върху повърхността.

Image

2

В случай на самопочистване, не е възможно да се отстранят замърсяванията отвътре, както например при почистване от фирма за почистване. А водородният пероксид или закупеният продукт в магазина е много по-малко вероятно да се справи с петното. Докато професионалният продукт има по-силен ефект. Специалистът ръчно премахва всички петна, които трябва да бъдат премахнати ръчно (проф. Почистването не е магия, така че не всички петна могат, за съжаление, да бъдат отстранени).

Image

3

От самопочистване може да има петна и инструмент вътре, ще бъде проблематично да се събира с обикновена прахосмукачка. Разбира се, можете да си купите специална прахосмукачка, но ако броите, е по-евтино 1-2 пъти годишно да се обадите на специалист, отколкото да купувате скъпо оборудване и инструменти. И специалистът от почистващата компания, в заключение, ще събере цялата мръсотия и продукта отвътре с мощна прахосмукачка, като същевременно промива повърхността с чиста вода. Вие решавате как искате да почистите мебелите си и какъв резултат искате да видите.

Image

Обърнете внимание

Преди да почистите нещо, не забравяйте да претеглите всичко, така че лесно и бързо можете да развалите любимия си диван! Разбира се, ако петното е незначително, можете да опитате внимателно да го отстраните сами, преди това на незабележимо място, нанесете продукта и ще видите как ще реагира на цвета!

Полезни съвети

Преди да започнете да почиствате дивана, разберете от какъв материал е направен диванът, това ще помогне, защото например стадото се почиства лесно и на практика не се влошава. И обратно - велурният материал е деликатен и лесно може да бъде съсипан, като премахнете цвета и оставите белезникави петна.