Logo decormyyhome.com

Гъбички в банята: ефективни средства за защита

Гъбички в банята: ефективни средства за защита
Гъбички в банята: ефективни средства за защита

Видео: PLAGUE REMEDY for rust, how to remove rust in 2 hours! 2024, Юли

Видео: PLAGUE REMEDY for rust, how to remove rust in 2 hours! 2024, Юли
Anonim

Гъбичките могат да се появят във всяка баня, независимо от цената на довършителния материал или честотата на почистване. Този проблем трябва да се решава само чрез сложни мерки, които от една страна са насочени към създаване на условия, неблагоприятни за гъбичките, а от друга, чрез използването на специални средства за повърхностна обработка.

Image

Мухълът в банята е един от най-често срещаните проблеми в почти всеки дом. Именно мухъл по стените е първият сигнал за началото на активни действия за подобряване на помещението.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е състоянието на санитарното оборудване. Проверете тръбите и крановете, ако откриете теч, след това предприемете действия незабавно, защото образуването на кондензат има благоприятен ефект върху разпространението на гъбичките.

Препоръчва се всички тръби да се заменят с пластмасови, по тях не се появява изпарение.

След това внимателно проучете всички повърхности в банята, особено на трудно достъпни места. Почистете добре засегнатите места. Ако гъвкавата лезия проникна на достатъчно голяма дълбочина, най-добре е повърхността да се почисти напълно от боя или мазилка.

На следващо място, трябва да изсушите стаята, тук не можете да направите без специално оборудване. Използват се топлинни пистолети или нагреватели. Едва след тези работи можете да започнете обработка, в противен случай гъбичките могат да се появят отново.

Стените, таваните, местата, където вани и мивки се присъединяват към стената, се обработват няколко пъти със специални антисептични средства и те обръщат специално внимание на ъглите, ставите и местата, които по-късно ще потъмнеят.

Всички довършителни и строителни материали, използвани в банята, трябва да имат висока степен на устойчивост на влага. Колкото по-висок е, толкова по-голяма е вероятността напълно да забравите за гъбичките.

Възможно е да се третират засегнатите повърхности със специален инструмент - креозот, той трябва да бъде разтворен във вода, етер или алкохол. Единствената трудност при това лечение е задължителната употреба на маска и ръкавици.

Лечението с разтвор на оцетна или борна киселина, водороден прекис или сода е доста ефективно. Всеки от тези продукти трябва да се разтвори във вода в съотношение 1:10, след това да се доведе до температура 50-70 ° С, да се нанесе върху повърхността с гъба и да се остави да изсъхне напълно. След това изплакнете обилно с топла вода.

Използването на продукти на основата на хлор гарантира изхвърлянето на гъбичките за дълго време. Единственият отрицателен момент е острата миризма, която може да остане в стаята много дълго време. Обикновено този вид лечение се използва в различни институции, белина е добър антисептик, нито един жив организъм, включително гъбички, не може да се справи с него.

Ако успеете да победите плесени и гъбични образувания, не трябва да се отпускате. Банята е най-доброто място за появата на нови огнища, тя винаги е топла и влажна, именно този микроклимат насърчава размножаването. Следователно, превантивните мерки могат безопасно да се нарекат друг ефективен начин за борба.

Дори ако никога не сте имали гъбички в банята, трябва да се извършват периодични проверки на повърхността. И ако сте го победили, тогава не трябва да се отпускате, той със сигурност няма да се върне, само ако редовно обработвате повърхности с антисептични разтвори.