Logo decormyyhome.com

Пролетно почистване в апартамента: откъде да започнем

Пролетно почистване в апартамента: откъде да започнем
Пролетно почистване в апартамента: откъде да започнем

Съдържание:

Видео: Пролетно почистване | Collab 2024, Юли

Видео: Пролетно почистване | Collab 2024, Юли
Anonim

В мръсна къща с прашни рафтове и немити съдове не може да бъде удобно и уютно. Почистването на пода и подреждането на чисти и изгладени дрехи, тоест малки ежедневни задачи, не отнемат толкова много време. Но когато дойде редът на генералното почистване, много домакини се отказват.

Image

Преди да вземете моп и парцал, преценете мащаба на „трагедията“ и се запасете с всичко, което ще улесни работата ви. Сменете торбата с прах във прахосмукачката, закупете почистващи препарати, ако не сте сигурни, че има достатъчно стари консумативи. Забравете, че през целия си живот вестниците са били най-ефективният начин за почистване на прозорци. Във всеки супермаркет има много прекрасни парцали от микрофибър, които ще направят стъклото и огледалата чисти само за няколко минути.

Класическо пролетно почистване

Перфектната чистота трябва да бъде разумно. Започнете с търсене на помощници. Обадете се за помощ на всички наематели на апартамента. Първо, това ще намали значително времето за почистване, и второ, ще бъде отлично семейно забавление. Има още една тайна: нещата, които смятате за изключително необходими за другите членове на семейството, са просто боклук (от страна, вие знаете по-добре). Те няма да кървят сърцето си, когато хвърлят дънки, които лежат в килера от около 10 години.

Ще се нуждаете от помощници още на първия и основен етап - да се отървете от боклука. Вземете няколко големи торби за боклук, поставете ги в средата на стаята. Започнете да сортирате всичко, което достигнете. Напукани чинии и чаши със счупени дръжки, неподредени чорапи, празни кутии за обувки и торбички с разкъсана дръжка или скъсана подплата - всичко това без съжаление, поставете в основната торба за боклук. Дрехи, които все още изглеждат добре, но са излезли от мода или са станали малки, опаковайте във втория пакет. В третия пакет изпратете ненужни книги и детски играчки. Вземете първия пакет до контейнер за боклук, а вторият и третият до най-близката църква, подслон или благотворителна организация.

Вторият етап е самото почистване. Децата са страхотни помощници в това да се отървете от боклука. Останалите са яростни врагове на реда. Докато търкате подовете в една стая, те могат да оцветят килима с бои в друга. Да, и те непрекъснато ще ви разсейват. Затова се препоръчва да изпратите децата на разходка в двора и да оставите човека извън помощниците. На раменете на вашия другар за почистване лежи завиване на рафтове, преместване на мебели (временно) и други подобни, изискващи физическа сила.

Почистването трябва да започне с стая с балкон. Той е на балкона, като правило, повечето от боклука и праха. След това идва ред на спалните и детската стая. И накрая, банята и кухнята се почистват. Въпреки това домакинята може да предпочете различен ред за почистване. Всичко зависи от степента на замърсяване на стаята и личните навици.

Изчистването включва много етапи. Опитайте се да комбинирате класове. Докато хладилникът се размразява, можете да почистите зърнени храни и подправки (не забравяйте да избършете рафтовете в кухненските шкафове). Ако вече сте поставили завесите в колата и сте започнали миенето, незабавно пристъпете към измиване на прозорците и первазите на прозорците.

Не забравяйте да правите 5-минутна почивка на всеки час, в противен случай бързо ще се изморите и все още няма да завършите генералното почистване.

Пролетно почистване с Lady Fly

Напоследък много домакини започнаха да използват системата Lady Fly, която ви позволява да поддържате къщата чиста, без да отделяте много време за нея. Така че почистването да не се превърне в уморително и физически изтощително занимание, разделете целия апартамент на зони. Например кухня, баня и тоалетна, спални, хол (обща стая), балкон и коридори. Отделете цяла седмица, за да почистите една зона, но работата по чистотата трябва да бъде 15-30 минути на ден. След 5 седмици в къщата ви няма да остане боклук, той ще блести от чистота. И най-важното - никога няма да се наложи да прекарате целия уикенд за пролетно почистване, защото ще свикнете да отделяте само 15 минути всеки ден, за да поддържате ред в апартамента.

Свързана статия

Услуга за почистване на славата