Logo decormyyhome.com

Измиващ гел - плюсове и минуси

Измиващ гел - плюсове и минуси
Измиващ гел - плюсове и минуси

Съдържание:

Видео: Новите ми придобивки / New goodies 2024, Юли

Видео: Новите ми придобивки / New goodies 2024, Юли
Anonim

Пералните гелове се появиха на вътрешния пазар сравнително наскоро, но вече успяха да спечелят популярност. Много домакини предпочетоха нови продукти и се отказаха от използването на прахове за пране и сапуни.

Image

Всеки уважаващ себе си производител на перилни препарати пусна своя собствена марка измиващ гел. Затова на рафтовете можете да намерите този продукт в различни вариации и ценови категории. Това изобилие е приятно, но в същото време объркващо, така че преди да купите е важно да проучите предимствата на този продукт.

плюсове:

1. Икономическо използване. Това се дължи на високата концентрация на вещества, необходими за измиване. Гелът се консумира в малки дози и опаковката ще издържи дълго време.

2. Не се утаява върху дрехите. Много прахове дори след изплакване остават във влакната на тъканта. Гелът в това отношение е по-надежден и се изплаква много по-добре.

3. Безопасен за здравето. Често праховете причиняват алергии и дразнене на лигавиците. Течните продукти са много по-малко вероятно да причинят алергични реакции и дискомфорт, когато се използват.

4. Удобна опаковка. Отворена опаковка от прах за пране може да се разпръсне или да стане влажна. Бутилката с гел е плътно затворена, а също така има мерителна капачка за правилната дозировка при измиване.

5. Нежно измиване. Праховете обикновено имат доста агресивен състав и не само премахват петна, но и разрушават структурата на тъканта. Измиващите гелове запазват външния вид на нещата, действайки деликатно.

6. Състав. В повечето случаи гелът има забележимо по-нежен състав в сравнение с праха. Също така омекотителят за тъкани и растителните екстракти често се добавят към измиващия гел, което е приятен бонус.

7. Оптимално за измиване на детски неща. Меко действащите гелове са много по-безопасни за детското облекло, за разлика от пудрата.

8. Не изисква високи температури. Прахът за пране е ефективен в гореща вода (от 70 градуса). Геловете не се нуждаят от това, те имат достатъчно вода, загрята до 30-40 градуса, което значително спестява електроенергия.