Logo decormyyhome.com

Домашна дезинфекция: видове и методи

Домашна дезинфекция: видове и методи
Домашна дезинфекция: видове и методи

Видео: Федорова Л.С., Современные средства и методы дезинфекции больничного белья. 2024, Юли

Видео: Федорова Л.С., Современные средства и методы дезинфекции больничного белья. 2024, Юли
Anonim

Провеждането на домашна дезинфекция с помощта на специални средства елиминира повечето бактерии от всяка повърхност. Това е особено важно, ако в стаята живеят хора, малки деца и животни, заразени с инфекциозни заболявания.

Image

Периодичната дезинфекция на помещенията трябва да се извършва периодично с използването на средства, които елиминират патогенните бактерии, вируси и гъбички. Особено внимание трябва да се обърне на местата, в които се натрупват най-много микроби: водопровод, подове, плочки в бани и тоалетни.

Рутинна дезинфекция се извършва, когато в стаята присъстват хора, заразени с вирусни или бактериални инфекции. През този период от време и до пълно възстановяване, подовете в стаята трябва да се измиват, както и други повърхности, които да се дезинфекцират ежедневно, като се използват надеждни средства, които премахват патогените. Такива мерки ще помогнат да се избегне заразяване на други членове на семейството, повторно заразяване на пациента.

Крайната дезинфекция на помещенията се извършва след пълното възстановяване на пациента, като е важно помещенията да се проветряват. За почистване на подове и други повърхности е необходимо да използвате продукти, които съдържат силни бактерицидни средства.

Ако в болниците и обществените институции често се извършват най-разнообразните видове дезинфекция, тогава у дома най-лесният и надежден начин е използването на почистващи препарати с дезинфекционен ефект. За да го извършите, ви е необходим инструмент, който може да елиминира повечето микроби.

Универсалният почистващ гел Domestos се препоръчва от експерти от Института по хигиена, които са извършили повече от едно проучване. Веществата, включени в състава, допринасят за дезинфекция на голямо разнообразие от повърхности, включително стени, подове, мебели. Можете да използвате инструмента в концентрирана и разредена форма, в зависимост от начина на приложение.

Image

След контакт със замърсени повърхности, активният дезинфектиращ компонент на Domestos на почистващия гел, след като извърши основното си действие, се разпада на безопасни съединения, а именно сол във вода. Продуктът е одобрен за употреба в помещения, в които живеят деца.

Универсалният почистващ гел Domestos се характеризира с много по-ниска консумация на други съединения, съдържащи хлор, които имат по-течна формула, така че една бутилка издържа много по-дълго време. Тече по-бавно по стените на водопровод, като по този начин ефективно елиминира патогените и замърсяването. Когато се използва под формата на разтвор, продуктът не може да се отмие с вода, ако не се изисква според метода на прилагане и предпазните мерки - можете да определите концентрацията върху етикета, тъй като във всеки случай се определя индивидуално. Използвайте гела в защитни ръкавици, за да избегнете ефект върху чувствителната кожа.