Logo decormyyhome.com

Дезинфекция на помещения за лишаване от животни

Дезинфекция на помещения за лишаване от животни
Дезинфекция на помещения за лишаване от животни

Видео: Престъплението Кражба по Българския Наказателен кодекс 2024, Юли

Видео: Престъплението Кражба по Българския Наказателен кодекс 2024, Юли
Anonim

Лихенът, както знаете, е много заразна инфекциозна болест. Лесно се предава чрез директен контакт на пациента със здрав човек, а при заразяване от животно, това заболяване преминава в по-тежка форма. Какво да направите, ако това все още се случи и как правилно да се справите със стаята, в която се намира болен човек или животно, за да не се заразят отново?

Image

Ще ви трябва

  • - Кварцизер;

  • - Хлор, белота;

  • - Медицински алкохол (или антисептичен медицински разтвор);

  • - йод;

  • - оцет;

  • - Етерично масло от лавандула или цитрусови плодове;

  • - разтвор на сапунена сода;

  • - Хлорхексидин 3-4%.

Инструкция за употреба

1

Ако имате вкъщи кварцизатор, няма да е трудно да обработите стаята. Трябва да включите кварцизатора за 20-25 минути.

2

Препоръчително е да изперете всички дрехи в гореща вода с добавяне на белота, ако е възможно. Всички меки повърхности (дивани, фотьойли, столове и др.) Трябва да бъдат изпарени с хлорхексидин. За да обработите подове, врати и други плоски повърхности, пригответе разтвор 1:10. Добавете един от няколко продукта към водата (белина, алкохол, йод, оцет, лавандулово или цитрусово етерично масло, разтвор на сапунена сода, хлорхексидин 3-4%) или смесете няколко съставки заедно и старателно измийте всички ъгли, дъски, врати, задръствания на врати, вентилационни отвори и други недостъпни места.

Обърнете внимание

При редовна хигиена шансовете за лишаване от жени са сведени до минимум.

Полезни съвети

Ако лишим животно от инфекция, най-добре е да ограничим достъпа му до други членове на семейството, както и да го изолираме временно в стая или на балкона. В същото време мебелите могат да бъдат покрити с полиетилен или временно отстранени от стаята.

Ако е възможно, най-добре е да не докосвате болно животно или да сведете до минимум контакта и да миете ръцете обилно със сапун и вода след всеки контакт.

дезинфекция на лишеи