Logo decormyyhome.com

Какво представляват абразивните почистващи препарати?

Какво представляват абразивните почистващи препарати?
Какво представляват абразивните почистващи препарати?

Съдържание:

Видео: Полиране на фарове | Съвети от AUTODOC 2024, Юли

Видео: Полиране на фарове | Съвети от AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Съставът на почистващите вещества с абразиви включва действителните почистващи компоненти и абразиви, твърди частици от силициев пясък, натриев бикарбонат, боракс и други пълнители. Такива почистващи препарати улесняват почистването на особено мръсни места в кухнята и банята, върху чинии и водопровод. Основният недостатък на абразивните почистващи препарати е възможната поява на драскотини по повърхността, която се почиства.

Image

От какво се състоят абразивните почистващи препарати

Абразивните почистващи препарати се предлагат под формата на прахове и пасти, понякога в суспензия. Обикновено съдържат повърхностно активни вещества (ПАВ), натриев метасиликат, сода пепел, натриев триполифосфат и дезинфектанти със или без хлор. Ароматизиран с различни аромати. Като абразиви се въвеждат внимателно смлени прахове от пясък, пемза, креда и боракс.

Най-лекият абразив под формата на пемза се въвежда обикновено в абразивните почистващи препарати. В допълнение към горните вещества към пастите се добавят вода, глицерин или етиленгликол. Последните не позволяват пастата да изсъхне бързо и омекотява кожата на ръцете след излагане на химически компоненти.

Основният недостатък на почистващите препарати с абразиви е възможността за драскотини по повърхността, която се почиства. Порцеланът и емайлът могат да станат тъпи и полирането може да се повреди на повърхности от неръждаема стомана. По-добре е да се въздържате от интензивно абразивно почистване на фибростъкло, ламинирани и дори мраморни повърхности. Ето защо е по-добре да започнете да почиствате замърсени зони с използването на по-меки продукти, след това да опитате с инструмент с мек абразив.