Logo decormyyhome.com

Кое е по-добре: котлон или газова печка?

Кое е по-добре: котлон или газова печка?
Кое е по-добре: котлон или газова печка?

Съдържание:

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли

Видео: Как да използваме газова бутилка безопасно 2024, Юли
Anonim

Много хора са свикнали да използват газови печки в кухнята. Някои обаче обмислят закупуване на вградени котлони. На пръв поглед е красиво и удобно. Какво да изберем - традиционна газова печка или модерен котлон?

Image

Газова печка

Основното предимство на газова печка е ниската й цена. Цената на бюджетна печка ще бъде по-ниска от тази на евтин котлон.

Газовата печка е лесна за инсталиране. Ако закупите нова печка, за да замените старата, просто трябва да премахнете стария си уред и да инсталирате нов на негово място.

Цялата връзка се свежда до свързване на газов маркуч и включване на електрическа тапа в контакта. Разбира се, връзката трябва да бъде направена от служител на газовата служба.

Ако не ви е удобно с газова фурна, можете да закупите газова печка с електрическа фурна. Такива плочи са по-скъпи от традиционните, но по-високата цена се оправдава от повишената функционалност.

Основният недостатък на газова печка е нейната обемност. Тя се нуждае от много място. Монтажът е ограничен от преминаването на газовата тръба.

Газовата печка визуално се вписва лошо в кухнята, разделяйки я на две части. Дори ако печката е инсталирана близо до шкафовете, пропуските все още остават. Вода, прах и частици от продуктите влизат в тях. Получената мръсотия е много трудна за измиване.