Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако пералнята скочи

Какво да направите, ако пералнята скочи
Какво да направите, ако пералнята скочи

Съдържание:

Видео: Пералнята не изтича вода - фиксирана 2024, Юли

Видео: Пералнята не изтича вода - фиксирана 2024, Юли
Anonim

Понякога жените не са много доволни от пералните си машини; той се оплаква, че по време на работа тази техника вибрира прекомерно и дори може да „галопира“ на пода, докато цикълът на въртене е в ход. Какво причинява тази досадна неприятност и как да се справим с нея?

Image

Причини за вибрации на пералнята

Възможно е да има редица причини за силната вибрация на машината по време на цикъла на въртене, която достига своето изместване. На първо място, това не е надеждна опора за единица на пода. Това може да се случи, ако подът се огъне, той е неравен или краката на машината се разхлабят и вече не могат да я поддържат равномерна и твърда. Друга причина за силните вибрации е транспортното устройство, което не е било отстранено навреме, което твърдо фиксира барабана вътре в тялото на машината.

Честа причина за повишена вибрация по време на работа на пералнята може да бъде износването на лагерите му или неизправността на амортисьорите.

Пералнята "скача" по време на цикъла на въртене - какво да правя?

Ако причината за разклащането е недостатъчно равномерен и издръжлив под под машината, може би е по-добре да го пренаредите или да поставите нещо по-стабилно под него - няколко широки порцеланови плочки, например, ще свършат работа. Проверете краката на машината - ако са неправилно регулирани по височина, след това я фиксирайте. В случай, че краката се разхлабят във времето, затегнете крепежните елементи, с които са фиксирани върху тялото на машината; ако е необходимо, затегнете ги с фиксирани орехи.

В случай, че транспортното устройство, предотвратяващо клатене на барабана вътре в машината по време на транспортиране, не е отстранено, вибрациите и треперенето ще бъдат особено силни. Това устройство трябва да бъде премахнато преди употреба. Ако ви е трудно да определите как изглежда и къде се намира, свържете се с човека, който разбира това.

Понякога появата на треперене и вибрации на машината по време на работа е, че прането е било небрежно, хвърлено в барабана си с една буца. В този случай се нарушава равномерното зареждане на машината, което провокира нейните вибрации. За да разрешите този проблем, спрете цикъла на въртене и отделете прането един от друг, след което продължете да миете. Ако машината е просто претоварена, тоест максималното допустимо тегло на прането, заредено в нея, я разделете на няколко цикъла на пране.