Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако няма антистатик под ръка

Какво да направите, ако няма антистатик под ръка
Какво да направите, ако няма антистатик под ръка

Съдържание:

Видео: Новая МАСКА-21 с красивой драпировкой и омолаживающим эффектом 🤗 Она придумала её не разрезая ткань 2024, Юли

Видео: Новая МАСКА-21 с красивой драпировкой и омолаживающим эффектом 🤗 Она придумала её не разрезая ткань 2024, Юли
Anonim

Често облеклото, съдържащо синтетични влакна, се придържа към тялото. За намаляване на статичния ефект се използва специален антистатичен спрей. Но ако човек не е бил под ръка, можете да опитате да се справите с проблема с помощта на народни методи.

Image

сапун

Така че рокля, пола или панталон, изработени от синтетични тъкани, да не залепват за тялото, можете да обработите интериора им с обикновен сапун. Вземете суха лента от сапун и я разтрийте с продукта хаотично от грешната страна. Тъй като сапунът оставя бяло покритие върху тъканта, първо опитайте този метод върху малка площ от тъканта. Ако плаката не се вижда от предната страна на дрехите, тогава не се колебайте да започнете работа. И не се притеснявайте, всичко ще се получи при първото миене. Обработката на тъкан със сапун намалява статичния ефект с около ден.

Климатик

Повечето омекотители за тъкани имат антистатични свойства. Те се добавят към водата по време на измиване. Ако спешно трябва да излезете и няма време за измиване, опитайте да приложите малко количество балсам върху дланта на ръката си и да вървите по вътрешната страна на полата или роклята. Ще ви трябват много малко средства, в противен случай на лицевата страна на продукта ще се появят бели петна. В спешни ситуации някои домакини използват балсам за коса вместо омекотител за тъкани, който също има антистатични свойства.

вода

Обикновената вода също може да намали статичния стрес, но за кратък период от време. Нанесете малко количество вода върху тъканта, като използвате фино разделен пистолет за пръскане, с който растенията се напръскват. Използвайте така наречената дюза "воден прах", в противен случай рискувате значително да намокрите дрехите си.

сметана

В топлия сезон, когато жените не носят чорапогащи и чорапи, можете да опитате да намалите статичното електричество, като нанесете тънък слой крем с ниско съдържание на мазнини върху краката си. Това ще помогне за овлажняване на кожата и намаляване на триенето на синтетичните тъкани, което води до статичен ефект.