Logo decormyyhome.com

Как да заменим вредните битови химикали

Как да заменим вредните битови химикали
Как да заменим вредните битови химикали

Видео: Flashback Friday: From Table to Able - Combating Disabling Diseases with Food 2024, Юли

Видео: Flashback Friday: From Table to Able - Combating Disabling Diseases with Food 2024, Юли
Anonim

Има много начини да поддържате дома си чист и свеж без използването на химикали. Домакинските химикали съдържат много вредни съединения, които са опасни за здравето. Когато чистим с помощта на химия, тялото ни вдишва голямо количество опасни за здравето вещества. Замяната на домакинските химикали с безопасни почистващи препарати няма да навреди на здравето и значително ще спести семейния бюджет.

Image

Инструкция за употреба

1

Течността за миене на съдове може да бъде заменена със суха горчица на прах, която перфектно почиства ястията от остатъци от храна и мазнини. Можете да се отървете от петна от вар върху мивката, банята или тоалетната с помощта на сода за хляб. Изсипете малко количество сода върху петното и оставете за 20 минути. След това преминете върху повърхността с твърда четка.

2

Содата и амонякът също ще помогнат за почистване на фурната от мазни петна. Изсипете малко количество амоняк в купа. Затворете фурната и я оставете за една нощ. На следващата сутрин повърхността на фурната се избърсва със сода за хляб.

3

Ако има запушване в канализационната тръба, добавете сол към нея и изплакнете с вряла вода. Блокирането ще се изчисти след 5-7 минути.

4

Полирането на стъклото се извършва с помощта на амоняк и обикновен сапунен разтвор.

5

Разтвор на оцет и вода, приети в равни количества, ще помогне да почистите огледалата.

Когато миете прозорци, използвайте малко количество лимонов сок, това ще помогне да се отървете от мръсотията и ще придаде блясък на чашата без ивици. Ако няма лимонов сок, можете да използвате оцет.

6

Смес от оцет и вода в равни пропорции е идеална за почистване на подове. За да придадете свежест след прибиране на реколтата, добавете няколко капки лавандулово масло към водата.

7

За да почистите килима, трябва да използвате редовно царевично нишесте. Килимът се поръсва с нишесте, оставя се 10 минути и след това се отстранява от повърхността с прахосмукачка.

8

Избелвачът може да бъде заменен с разтвор на вода, амоняк и водороден пероксид. В кофа с вода трябва да добавите 1 супена лъжица амоняк и 2 супени лъжици водороден прекис.