Logo decormyyhome.com

Какво е вредно алуминиево съдове за готвене и фолио за печене

Какво е вредно алуминиево съдове за готвене и фолио за печене
Какво е вредно алуминиево съдове за готвене и фолио за печене

Съдържание:

Видео: Are Aluminum Pots, Bottles, and Foil Safe? 2024, Юли

Видео: Are Aluminum Pots, Bottles, and Foil Safe? 2024, Юли
Anonim

Алуминиевите прибори не са скъпи, леки и издръжливи. Поради свойствата на алуминия, храната бързо се загрява в съдове за печене и фолио. Но в същото време има определена опасност - проникването на алуминий от чинии в храната.

Image

Алуминият се намира в приемливи количества в много храни, присъства във вода и лекарства. Малка част от алуминий се абсорбира от човешкото тяло, излишъкът му лесно се отделя без усложнения.

Почти всяка домакиня има алуминиеви прибори. В такива ястия храната не гори, течностите бързо се нагряват. Тази съдове за готвене е лека и удобна.

Съвременните производители на съдове за съдове са разработили нови производствени технологии. Прилагайки неръждаема стомана върху алуминия, те започнаха да получават алуминиеви съдове за готвене, по-устойчиви на деформация и химически влияния.

Алуминиева повреда

Във високи концентрации алуминият е токсичен и може да причини увреждане на нервната система, бъбреците, черния дроб, анемия и туморен растеж.

При готвене алуминиевите съдове за готвене и фолиото могат да реагират химически с храните. Например млякото е алкална среда, а зеленчуците са кисела среда. Под влияние на която и да е от тези среди, алуминият навлиза от храната в храната, а след това в човешкото тяло.

Количеството алуминий, което попада от чинии или фолио в храна, е твърде малко, така че не може да причини вреда на здравия човек. Хората с болни бъбреци обаче могат да изпитат сериозни заболявания като Паркинсон и Алцхаймер.

Препоръки за използване на алуминиеви съдове за готвене и фолио

Използването на алуминиеви съдове за готвене и печене е безопасно за здравето, ако следвате следните препоръки:

- пригответе ястия с неутрална среда: печене, зърнени храни без млечни продукти и загряване или вряла вода;

- след готвене в алуминиеви съдове или фолио е необходимо храната да се премества в керамични или стъклени съдове;

- Не почиствайте съдовете с абразивни материали, защото това ще повреди защитния филм.

За да се възстанови оксидният (защитен) филм в алуминиев съд, повреден при абразивно почистване, е необходимо да изтеглите вода в съда и да оставите да престои десет минути, след което да го избършете на сухо.