Logo decormyyhome.com

Как да измиете шевовете в банята

Как да измиете шевовете в банята
Как да измиете шевовете в банята

Видео: ЗЕМЛЯНКА К МОРОЗАМ ГОТОВА , сделал ДРОВНИК , ночь без Спальника! Харчо , Бушкрафт 2024, Юли

Видео: ЗЕМЛЯНКА К МОРОЗАМ ГОТОВА , сделал ДРОВНИК , ночь без Спальника! Харчо , Бушкрафт 2024, Юли
Anonim

Липсата на подходяща вентилация в банята, отлаганията на сапун и мазнини с течение на времето водят до появата на устойчиви плаки по стените. Най-често мръсотията се натрупва между плочките. Измиването на тези шевове може да бъде трудно, особено с повреда на мухъл.

Image

Механичното почистване на шевовете между плочки в баня може да бъде доста старателна работа. Освен това простото почистване на тъмните петна няма да помогне, ако мухълът е причината за появата им. За да премахнете напълно замърсяването дори на най-недостъпните места, е необходимо да използвате специален инструмент.

Универсалният почистващ гел Domestos с дезинфектиращ ефект е идеално подходящ за измиване на фуги между плочки в банята. Уникалната му формула ще помогне не само да премахне видимите петна от мръсотия, но и да облекчи стените на банята от спори на плесен. Универсалният гел Domestos включва дезинфекционен компонент и бързо се справя с мръсотията, поради което е идеален за избелване на плочки и фуги за плочки в банята. Инструментът е идеален за бели плочки и бели шевове. В други случаи се уверете, че продуктът не избелва боядисаните плочки и шевове, като изпробвате неразреден продукт или неговия разтвор в незабележим малък участък. За да измиете шевовете в банята, също е необходимо да подготвите защитни гумени ръкавици, гъба за пяна, парцали, четка за зъби или четка. Уверете се, че помещението е добре вентилирано. Избягвайте контакт с очите, например спрей от четка. Препоръчва се носенето на предпазни очила.

Image

Потопете четка или четка за зъби в гела за почистване на Domestos и разпределете равномерно върху замърсените зони на облицованите плочки. Необходимо е да се обработят шевовете около целия периметър и ако има подозрение за повреда на мухъл, трябва да заснемете и външно чистите повърхности на шевовете на плочките.

Оставете гела за по-добър ефект за 5 до 10 минути. През това време универсалният инструмент Domestos не само ще почисти ефективно мръсотията, но и ще унищожи микробите, включително гъбите. В края на обработката се разходете по самите плочки - изсипете няколко капки почистващ гел върху гъбата за пяна, разпенете продукта и лесно избършете цялата повърхност на плочката.

След известно време изплакнете плочките и шевовете с вода на особено замърсени, тесни и недостъпни места, помогнете за премахване на мръсотията с четка за зъби или парцали. Избършете шевовете със суха кърпа в края.

В случай на силно увреждане на шевовете чрез мухъл, тъмното замърсяване се разпространява по цялата дълбочина на разтвора между плочките. В тази ситуация самата фугираща смес ще трябва да бъде заменена. Облепете ставите към основата и ги обработете с универсалния гел Domestos.

Благодарение на удобната бутилка можете да излеете малко средства в самия връх на вертикалния шев и да изчакате, докато гелът се разпространи по цялата замърсена повърхност. Попадайки в най-недостъпните места, Domestos ще елиминира замърсяванията и гъбичните спори. След половин час избършете пропуските между плочките и ги напълнете с нова фугираща смес. Само с това цялостно почистване, благодарение на дезинфекциращия ефект на Domestos гел, можете да сте сигурни, че тъмни петна няма да се появят отново по шевовете след няколко дни.