Logo decormyyhome.com

Как да почистите акрилна вана у дома от плака

Как да почистите акрилна вана у дома от плака
Как да почистите акрилна вана у дома от плака

Видео: Как прочистить ТРУБЫ в Ванной 🛀канализацию 👽 НАГЛЯДНО ✅ сода и уксус RusLanaSolo 2024, Юли

Видео: Как прочистить ТРУБЫ в Ванной 🛀канализацию 👽 НАГЛЯДНО ✅ сода и уксус RusLanaSolo 2024, Юли
Anonim

Лошо качество на водата, примеси - всичко това води до появата на сиво или жълто мазно покритие върху акрилни вани и плочки. Можете да го премахнете с почистващи продукти, които не причиняват драскотини по повърхността.

Image

Акрилът е доста твърд материал, но дори той може да се повреди и да загуби блясъка си в резултат на неправилна грижа. Именно поради тази причина трябва да се избягва използването на инструменти и четки, които имат силен абразивен ефект.

Акрилът е доста химически устойчив материал. Ето защо, ако изберете правилния препарат, е достатъчно мека гъба.

Въпреки факта, че производителите на акрилни вани препоръчват да използват само професионални продукти за почистване, това не винаги помага да се отървете от замърсяването, но е доста скъпо. Поради тази причина си струва да помислите за алтернативни почистващи продукти под формата на гелове, в които няма абразивни частици.

Борбата срещу пожълтяването ще се проведе с най-малка загуба, ако дадете предпочитание на универсалния гел за почистване Domestos, който може не само да се справи с отлагания по стените на акрилна вана или облицовка, но и да елиминира патогенните микроби. В този случай ще бъде достатъчно да нанесете няколко капки гел върху гъба или четка с мека пластмасова четина, да добавите вода или да навлажнете повърхността на банята с вода, след което да обработите повърхността на банята. Препоръчително е да оставите продукта за няколко минути, след което просто изплакнете с вода. Ще забележите резултата от първото приложение!

Изберете най-приятния за вас гел аромат, защото различните продукти в една линия се различават по мирис и цвят на опаковката и са сходни по ефект.

Image

Редовната употреба на универсалния гел ще помогне да се премахнат не само органичните отлагания и сапунените отлагания, но и гъбичките от плочките и ъглите на банята. В този случай можете да използвате инструмента, за да почистите канализацията, да премахнете неприятните миризми. За целта е достатъчно да излеете малко количество гел в канализацията и след известно време да отворите водата, за да я отмиете.

Domestos гел може да се използва в разредена или неразредена форма. Инструкциите за употреба са посочени на опаковката - не забравяйте да отделите време, за да я прочетете, както и проучването на предпазните мерки. Препоръчително е да използвате лични предпазни средства, за да избегнете сухи ръце. Подходящи са ръкавиците от всякакви материали, които не пропускат вода.

Ако вашата акрилна вана е престанала да блести и е станала мазна, не елиминирайте плака, използвайки само механично действие, тоест абразивни продукти и четки - ще отделите много време и усилия. С помощта на Domestos ще можете да постигнете желания резултат много по-бързо и без излишни разходи, защото една бутилка гел е достатъчна за дълго време! Инструментът е одобрен от Научноизследователския институт по хигиена и се препоръчва за използване в домове, в които живеят малки деца.