Logo decormyyhome.com

Безопасни почистващи препарати

Безопасни почистващи препарати
Безопасни почистващи препарати

Видео: Безопасно и приятно почистване с домашни препарати 2024, Юли

Видео: Безопасно и приятно почистване с домашни препарати 2024, Юли
Anonim

В днешния свят магазините предлагат огромен избор от почистващи продукти. За съжаление много от тях замърсяват околната среда и предизвикват алергични реакции. Опитайте природни лекарства, много от които са били използвани от нашите баби.

Image

Инструкция за употреба

1

Сода за хляб

За да се възползвате от уникалните свойства за почистване на сода, ще ви трябва:

- сода за хляб - 2 чаши

- Топла вода - 1 литър

Смесете сода с вода. Трябва да вземете макаронени изделия. Нанесете го с гъба върху почистваните повърхности, изплакнете с вода. За да премахнете упоритите замърсявания, изчакайте пастата да изсъхне напълно и едва след това изплакнете.

Добър начин за лесно почистване на всички съдове: изсипете 2 пакета сода пепел във ваната, налейте топла вода, оставете за една нощ. Извадете кухненските прибори сутрин, избършете с гъба и изплакнете.

2

Оцет. Хранителният оцет лесно премахва замърсяванията и придава блясък. Инструмент, базиран на него, може да се използва за почистване на огледала, прозорци, подове.

Ще ни трябва:

- хранителен оцет (прозрачен) - 2 с.л.

- топла вода - 2 чаши

- борна киселина - 1 ч.л.

- препарат за миене на съдове - 0, 5 ч.л.

Смесете всички съставки. Изсипете получения разтвор в бутилка със спрей.

3

Лимон. Избършете рафтовете на хладилника, котлети за рязане с лимонена киселина, разредена с вода и ще се отървете от неприятната миризма. Лимонът запазва блясъка на мебелите, за това е достатъчно само да поставите смес от лимонов сок върху кърпа и да избършете повърхността с нея. След това вземете полираща кърпа и преминете върху нейните мебели. Лимонът може да се използва за почистване на сребърни съдове.

4

Картофът. Картофеният сок ще ви помогне да изчистите саждите в тиган и тиган. Нарежете картофа наполовина, потопете в сода и разтрийте замърсената повърхност, актуализирайте резена от време на време.

5

Зехтин Изненадващо, зехтинът може да се използва не само за готвене и козметични процедури, но и за домашни грижи. Плат, изработен от памук, върху който се налива малко зехтин, ще премахне драскотини от кожените мебели, ще придаде блясък на стоманени съдове, обзавеждане на мебели и ще почисти листата на растенията.

6

Универсален препарат за миене на съдове

- Сапун за пране - 50 g

- Топла вода - 1 литър

- сода за хляб - 4 супени лъжици.

- Лимонов сок - 1 ч.л.

В буркан от 1 литър сложете половин бар сапун за пране, напълнете с вода. Оставете за една нощ. Сутрин разбийте сместа с пасатор, изсипете сода и добавете лимонов сок. Изсипете в съд с дозатор.