Logo decormyyhome.com

Защо ми трябва RCD?

Защо ми трябва RCD?
Защо ми трябва RCD?

Съдържание:

Видео: Volkswagen RCD 300, RCD 500 (original radio) med Bluetooth (för telefoni & musik), Spotify, USB 2024, Септември

Видео: Volkswagen RCD 300, RCD 500 (original radio) med Bluetooth (för telefoni & musik), Spotify, USB 2024, Септември
Anonim

Човечеството създаде огромно количество технически средства и устройства, които не само позволяват да се осигури живота на човек, но и да направят работата с устройства с високо напрежение проста и достъпна. Такива устройства включват така наречения RCD или добре известното устройство за остатъчен ток.

Image

Устройството за изключване на защитната мощност е специално устройство, което при достигане на определена стойност на диференциалния ток просто спира захранването му, което прави невъзможно да предизвика пожари и други опасни ситуации, свързани с въздействието на електрически ток върху жив организъм. Малко хора знаят, но RCD често се използват за включване и провеждане на токове.

В какви случаи е подходящо използването на RCD

Много хора питат: защо да използваме RCD в ежедневието и наистина ли е необходим този странен апарат?

Първо, RCD помага да се защити всеки човек от фатален токов удар. Инцидент може да се случи почти по всяко време, ако по невнимание докоснете отворената част на уреда, която е под високо напрежение или сте изложени на окабеляване.

Второ, той се използва за предотвратяване на пожари, когато има теч в земята или по корпуса на оборудването. RCD помага да се защитят сградите от пожари, поверявайки им задачата да изключат тока по време на опасни спадове на напрежението. Според статистиката повечето пожари възникват именно поради изтичане на ток, RCD могат бързо да открият и деактивират опасни напрежения, които надвишават границите на 300-500 mA.

RCD се предлагат в няколко вида. По този начин устройството може да бъде зависимо от напрежението и независимо, автоматично и механично, стационарно или подвижно, както и общо или избирателно. Типът на устройството се определя от мрежовото напрежение, условията на работа, както и целите, за които е зададено устройството.