Logo decormyyhome.com

Водка за здраве и красота

Водка за здраве и красота
Водка за здраве и красота

Съдържание:

Видео: 5 ЗЛАТНИ КЛЮЧА ЗА ЗДРАВЕ, МЛАДОСТ, КРАСОТА проф Мермерски и син 2024, Септември

Видео: 5 ЗЛАТНИ КЛЮЧА ЗА ЗДРАВЕ, МЛАДОСТ, КРАСОТА проф Мермерски и син 2024, Септември
Anonim

Водка е широко известна като силно алкохолна напитка, която може да разруши семейството, здравето и човешкия живот. Но ако премахнете прекомерната употреба на водка вътре, се оказва, че тя може да бъде много полезна за здраве, красота и битови нужди.

Image

Широко известните дезинфекционни свойства на водка позволяват успешно да се използва за производството на козметика, предназначена за грижа за кожата и косата.

Водка в козметологията

Изненадващо ефективна тинктура, която насърчава растежа на косата, появата на блясък и премахването на излишната мазнина, може да се приготви от 250 г сух черен чай и 500 мл висококачествена водка.

Залейте чай с водка, настоявайте за около 3-4 часа, след което тинктурата се филтрира и се излива в бутилка от тъмно стъкло. Втрийте тинктурата в скалпа, загрейте я с пластмасова капачка и кърпа и я оставете да подейства 40-60 минути. Процедурата се повтаря не повече от 2 пъти седмично с мазна коса и 1 път на 10 дни - със суха и нормална коса.

За пореста и склонна към акне кожа използването на лимонов лосион е полезно. За да приготвите почистващо и противовъзпалително средство, ще ви е необходим ситно нарязан необелен лимон, напоен в чаша хубава водка.

Image

Лосионът трябва да се влива на тъмно място поне седмица, след което се използва за почистване на лицето два пъти на ден. В тежко напреднали случаи тинктурата се използва под формата на маска: те импрегнират тънък слой тъкан с продукта и го прилагат върху лицето, като избягват зоната около очите и устните. След 10-15 минути маската се отмива с топла вода.

Дезинфекция и почистване на водка

Както всички напитки на базата на алкохол, водката инхибира добре растежа и възпроизводството на бактерии. Можете да използвате това свойство, за да запазите свежестта на букет от нарязани цветя. За да направите това, добавете към вазата половин чаша водка и чаена лъжичка захар. Ако вазата е малка, тогава просто добавете 2-3 супени лъжици водка и малко гранулирана захар.

Image

За да почистите замърсяванията и да премахнете мухъл по шевовете на плочките в банята и кухнята, не е необходимо да купувате скъпи почистващи препарати. Достатъчно е да излеете най-евтината водка в бутилката със спрей, да я напръскате върху плочката и да я оставите да подейства 5-7 минути, след което изплакнете с гореща вода.

Възможно е да почиствате и дезинфекцирате бръсначите, масажните четки, гребените със следи от стилизиращи продукти, четки за зъби и други предмети от бита за лична употреба, ако ги поставите в контейнер, пълен с водка.

Дървените гребени, подуващи се от продължително излагане на течност, се избърсват с памучен тампон, навлажнен с водка.