Logo decormyyhome.com

Каква е разликата между бавна готварска печка и гореща скара

Каква е разликата между бавна готварска печка и гореща скара
Каква е разликата между бавна готварска печка и гореща скара

Видео: Кюфтета за скара с дървени въглища - оригиналната технология за истинска кайма! 2024, Септември

Видео: Кюфтета за скара с дървени въглища - оригиналната технология за истинска кайма! 2024, Септември
Anonim

Бавна готварска печка и въздушна скара са устройства за термична обработка на продуктите. С помощта на тези устройства можете да готвите вкусни и питателни ястия. Както бавната готварска печка, така и въздушната скара имат предимства и недостатъци.

Image

Основната разлика между мултикукър и въздушна скара е устройството и принципът на работа на устройствата. Нагревателният елемент в близост до въздушната скара е разположен в капака, нагрятият въздух се циркулира от вентилатор. Уредът се основава на принципа на конвекция: въздушна скара загрява продуктите от всички страни, което влияе положително на вкуса им и много по-малко време се отделя за готвене. Мултикукърът има термичен елемент в долната част, така че методът на готвене е близък до традиционния вариант (на печката).

Тези устройства не могат да се считат за взаимозаменяеми, по-вероятно е те да се допълват, тъй като са фокусирани върху решаването на различни кулинарни проблеми. Основните функции на мултикукър са: задушаване, задушаване, готвене на зърнени храни, варене на кисело мляко, автоматично загряване. Основните функции на въздушната скара: пържене, задушаване, скара, барбекю, печене, печене без олио, готвене без вода или пара, загряване на чинии. Устройството може да се използва за стерилизиране на консерви.

Бавната готварска печка е нещо между обикновена и микровълнова фурна, въздушната скара е грил, барбекю, микровълнова фурна в едно устройство.

Има и други разлики. Първо, това е размер: саксията е по-компактна, заема много по-малко място. На второ място, функционалност: въздушната скара е по-подходяща за хора, които предпочитат частично „боклукната“ храна: барбекю, барбекю, пържени, пушени, шупли, пържени картофи. Бавната готварска печка приготвя здравословни зърнени храни, супи, яхнии, печени ястия, йогурти, сладкиши. Третата разлика е обслужването. Бавната готварска печка е по-практична, поддържа се много по-лесно. Въздушната скара има големи размери и за измиването й се отделя повече време. Четвъртата разлика е цената. Бавната готварска печка струва по-малко от въздушна скара и е по-достъпна за хора със среден доход.

Бавната печка има следните предимства: пълна автоматизация на процеса, максимална простота и безопасност на използване. Поради лоша топлинна обработка, полезните вещества остават в храната. Не се изискват мазнини или олио за готвене. Недостатъци на мултикуксора: продължителността на термичната обработка на продуктите, храната няма хрупкавост. С устройството трябва да се работи много внимателно.

Бавната готварска печка е идеална за приготвяне на супи, зърнени храни, сладкиши и други ястия, които изискват много време. Въздушната скара е предназначена за печене, пържене на месо и риба, сушене и пушене.

Предимства на въздушната скара: устройството осигурява използването на всякакви съдове. Има модели за готвене на големи количества храна. Резултатът е вкусни вкусни ястия. Недостатъци на въздушната скара: увеличен разход на енергия, затруднение в поддръжката, не е подходящ за малки кухни, неудобен при транспортиране. По този начин, тези, които търсят алтернатива на фурната, се препоръчва да закупят въздушна скара. За любителите на здравословната храна би било по-добре да си купят бавна готварска печка.