Logo decormyyhome.com

Какви са предимствата на акрилна вана

Какви са предимствата на акрилна вана
Какви са предимствата на акрилна вана

Видео: Каква база да избереш? Обсъждам базите на Bluesky, FOX и Semilac 2024, Септември

Видео: Каква база да избереш? Обсъждам базите на Bluesky, FOX и Semilac 2024, Септември
Anonim

Напоследък популярността на акрилните вани расте. Тези бани са практични и не само заместват стоманата и чугуна, но и ги превъзхождат в много отношения.

Image

Инструкция за употреба

1

Акрилът е полимер под формата на прах или прах, смесвайки който със специална течност можете да получите гъста, бързо втвърдяваща се маса. Такъв състав се нарича водопроводен акрил, той е издръжлив и запазва формата си в продължение на много години, а също така не е много податлив на корозия и химически влияния.

2

Акрилна вана е тяло, което се състои от слоеве: акрил, подсилен материал и слой, предназначен да укрепи тялото на банята. Дебелината на банята достига 7-9 мм.

3

Едно от основните предимства на акрилна вана е нейната лекота: до 30 кг. Такъв контейнер може да бъде доставен и инсталиран на един човек.

4

Едно важно предимство е пластичността на материала. Благодарение на това свойство се правят вани с различни форми: овални, правоъгълни, триъгълни, във формата на сърце. Ако никоя от предложените бани не отговаря на клиента, тогава срещу заплащане те ще я произведат според специален проект. Освен това клиентът е свободен да избере цветова палитра, купата за баня може да бъде перфектна във всеки тон.

5

Водата в акрилна баня се охлажда три пъти по-бавно, отколкото в чугун или стомана, това може значително да спести от гореща вода. В допълнение, при пълнене повърхността на купата не резонира и не излъчва силен шум. Акрилната вана е приятна, повърхността й винаги е много гладка, но не и хлъзгава.

6

Акрилните вани са изработени от санитарен акрил, което гарантира силен и траен блясък, високо качество на повърхността. Тези бани служат дълго време, производителят гарантира до двадесет години експлоатация. При леки наранявания те лесно се поправят с акрилна облицовка или течен акрил.

7

Но акрилните вани имат редица недостатъци. Материалът не издържа на много високи температури и може да промени формата си при 900-1000 градуса по Целзий, а ниската устойчивост на ударно натоварване не е в чест. Моделите от икономична класа се огъват под тежестта на човек и могат да се напукат от удари от тежък предмет.

Обърнете внимание

Често нечестните продавачи раздават пластмаса за акрилни вани. Можете да определите фалшивата по дебелина (по-малка от 7-9 мм) и по липса на подсилващ слой (видим на страничния разрез на банята).

Полезни съвети

Необходимо е да почиствате ваната само със специални почистващи препарати. Не използвайте прахове и агресивни химикали - ще се появят драскотини, ще се замъглят и цветът ще се промени. Всичко това се възстановява, но ще изисква допълнителни разходи.