Logo decormyyhome.com

Острилка за ножове - незаменим инструмент във всяка кухня

Острилка за ножове - незаменим инструмент във всяка кухня
Острилка за ножове - незаменим инструмент във всяка кухня

Съдържание:

Anonim

Много жени все още имат мнението, че първото задължение на мъж в къщата е да наточи ножове. Отчасти твърдението е вярно, тъй като наистина е трудно да заточите сечището, трябва да издържите ъгъла, трябва да изберете броя на движенията. Това важно умение на собственика в наше време обаче е опростено от домакински уреди - ножове.

Image

За да може ножът да стане като бръснач, трябва да направите щанга с поне 100 движения. Ъгълът също трябва да се поддържа правилно, в противен случай цялата работа е безполезна. Заточването на метален нож е просто на пръв поглед. Още по-трудно с керамични ножове. Да, те са тъпи за дълго време, те са леки в сравнение с традиционните резачки, но тук има клонки - керамиката е доста крехък материал и все още трябва да се заточи и ще бъде много по-трудно, отколкото да се смила обикновен метален секач.

Методи за заточване на ножове

Заточването на ножовете се извършва по три начина. Първият от тях е ръчно или механично заточване, извършва се с помощта на специални камъни или ръчно шлифовъчни машини; вторият метод е използването на електрически острилки; Третият метод се нарича редактиране или полузаточване, за което се използва специален инструмент - мусат.

Електрически заточители

Електрическите острилки значително улесняват ръчния труд. Сега е много по-лесно и по-бързо да заточвате ножовете. С помощта на тези устройства е възможно професионално и бързо да се смила доста голяма партида кухненски инструменти за кратко време. Електрическата острилка е лесна за използване, заема малко място в кухнята, при правилна употреба и правилна настройка, дори една жена може лесно да се справи с заточването. Недостатъците на тези устройства са, че те работят от мрежата и не са подходящи за заточване на японски ножове. Японските ножове се заточват само на ръка, в допълнение, много производители произвеждат свои собствени инструменти за заточване и подробни инструкции за употреба за всяка марка.

Ръчно заточване

Ръчното заточване на ножовете се извършва с помощта на специални камъни или механични острилки. Преди употреба такива неща за предпочитане са потопени във вода. Това ще спести абразивната повърхност от прах и въздух, който е между твърдите частици. След излизането на мехурчетата отстранете камъка (устройство за механично шлайфане) и пристъпете към работа. Поставете ножа в жлеба на машината и го преместете с хоризонтални транслационни движения напред и назад. След смилането ножът и устройството се измиват и изсушават.