Logo decormyyhome.com

Направи си сушилня за дрехи

Направи си сушилня за дрехи
Направи си сушилня за дрехи

Съдържание:

Видео: Направи си сам топки за сушилня | Дом без пластмаса | Живот с малко отпадъци 2024, Септември

Видео: Направи си сам топки за сушилня | Дом без пластмаса | Живот с малко отпадъци 2024, Септември
Anonim

Сушилня за баня може да бъде закупена в магазина или можете да я направите сами. Като начало, просто трябва да решите кой материал ще формира основата - дърво или стомана. Сушилнята може да се направи и на въже. Последната опция може лесно да бъде отделена и скрита за съхранение.

Image

Разбира се, сушилня за дрехи може да бъде закупена в магазина, като се използва богат избор. Въпреки това, не всеки модел може да бъде подходящ за определен интериор на помещение, в допълнение, всички сушилни имат размери, определени от производителя. И това не винаги ви позволява да използвате икономично свободното пространство на стаята.

Ако, след като сте посетили магазина, не сте могли да изберете сушилня, подходяща по дизайн и размер за вашата баня, можете да си направите сами. Можете да изберете конкретен модел, като имате предвид уменията от майстора.

Първото изпълнение на сушилнята

Най-често срещаните като сушилни преди фабричните аналози са били въжета, опънати между стените. Ако решите да направите такава неподвижна конструкция на въжето, тогава в магазина трябва да купите няколко чифта куки за самонарязване и силно въже, което може да бъде заменено с тънък кабел.

За начало трябва да маркирате стената, като маркирате от противоположни страни точките, където куките ще бъдат укрепени. Марките трябва да бъдат разположени над банята. След това можете да започнете да пробивате дупки, в които ще трябва да поставите тапи, след което можете да завиете куките в тях.

За да могат куките да са разположени строго една срещу друга, а опънатите въжета се оказват хоризонтални успоредни линии, маркирането трябва да се извърши с помощта на лента и мярка. Ако таванът е изравнен и знаете, че той е идеално хоризонтален, тогава можете да зададете точки за пробиване от него. След като куките са настроени, можете да издърпате въжето.

Второто изпълнение на сушилнята

Ако моделът на стационарна сушилня не е подходящ за вас, можете да направите подвижен. Продуктът ще бъде насложен върху банята. За да направите такава сушилня, трябва да използвате лента с напречно сечение, равна на 20x20 mm. От лентата да изрежете заготовки, чиито размери трябва да са равни една на друга. За тях ще е необходимо да се направят напречни пръти, дължините на които ще определят ширината на конструкцията. Размерите на дизайна ще зависят от вашите предпочитания.

Дължината на основните надлъжни ленти ще се определя от ширината на банята, като правило тя е 700 мм. Заготовките трябва да бъдат внимателно обработени с абразивна шкурка и лакирани.