Logo decormyyhome.com

Машина или електрическа самобръсначка - какво да изберем

Машина или електрическа самобръсначка - какво да изберем
Машина или електрическа самобръсначка - какво да изберем

Видео: StokataStoki.bg - Онлайн Магазин за Настолни компютри, Лаптопи, Хардуер, Периферия, Сървъри... 2024, Септември

Видео: StokataStoki.bg - Онлайн Магазин за Настолни компютри, Лаптопи, Хардуер, Периферия, Сървъри... 2024, Септември
Anonim

Когато дойде време за бръснене в живота на мъжа, възниква въпросът какво е по-добре да се използва за това. По същество има само две възможности: електрическа самобръсначка или машинен инструмент. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци, както и своите фенове и противници.

Image

Инструкция за употреба

1

Бръсненето с електрическа самобръсначка отнема не повече от пет до шест минути. Това елиминира нуждата от вода и кремове за бръснене. Ако устройството е оборудвано със зарядно устройство, тогава можете да го използвате навсякъде извън къщата.

2

Бръсненето с електрическа самобръсначка е по-безопасно, защото елиминира появата на порязвания и драскотини по кожата. В сравнение с машината обаче бръсненето с това електрическо устройство е по-малко чисто и може да предизвика дразнене, което се проявява с появата на обрив и сърбеж. Но след известно време кожата свиква, дразненето отшумява.

3

Електрическата самобръсначка струва повече от машина. Но тук трябва да се отбележи, че набор от остриета за електрическа самобръсначка трябва да се сменя изключително рядко. Ротационните ножчета се подменят веднъж на три години, окото - веднъж годишно и половина.

4

Мъжете, които редовно се бръснат с машинни инструменти, могат разумно да спорят за такова бръснене. Така машината е по-удобна за използване, можете да я закупите навсякъде, дори и в обикновен павилион.

5

Бръсне по-чисто и затова бръсненето може да бъде много по-рядко срещано. Бръсненето с машина не предизвиква дразнене. Цената му е по-ниска от цената на машината. Разбира се, не трябва да забравяме за постоянното закупуване на остриета, както и за кремове и гелове - тоест за всичко необходимо за мокро бръснене.

6

Недостатъците на машинното бръснене включват нуждата от източник на вода и продукти за бръснене. Това означава, че е много трудно да се обръснеш някъде извън къщата или, да речем, хотелска стая. Неизбежните разходи за бръснене с машината са порязвания, драскотини по кожата и отрязани акне.

7

Освен това острието както на машина за еднократна употреба, така и на машина за многократна употреба, когато е в контакт с кожата по време на бръснене, премахва горния слой. Това наранява кожата и тя става по-уязвима от външни влияния. Трябва да се полагат специални грижи за кожата.