Logo decormyyhome.com

Вълнена: Правила за миене на ръце

Вълнена: Правила за миене на ръце
Вълнена: Правила за миене на ръце

Видео: Хора, които са израснали със строги родители, кое беше най-глупавото им правило 2024, Юли

Видео: Хора, които са израснали със строги родители, кое беше най-глупавото им правило 2024, Юли
Anonim

Облеклата, изработени от вълнени тъкани, не губят своята актуалност в продължение на много десетилетия. Рокля, жилетка, пуловер и жилетка са незаменими неща в хладно време. За да могат любимите ви продукти да ви обслужват повече от един сезон, да не се свиват и да не избледняват, трябва да спазвате прости правила за пране.

Image

Съвременните перални машини имат специална програма за измиване на вълнени изделия. Ако обаче се страхувате да не развалите любимото си нещо, използвайте услугите за ръчно пране или химическо чистене.

Налейте вода в леген, чиято температура не трябва да надвишава посочената на етикета на продукта. По правило нещата, изработени от вълнени тъкани, се перат в мека вода при температура не по-висока от 30 градуса. Водата от чешмата едва ли е мека. Ето защо, ако нямате специален филтър, използвайте обикновена сода за хляб. Разтворете 2 с.л. означава в 10 литра вода. След това добавете гел, предназначен за измиване на елементи от вълнени тъкани, и потопете продукта. Мийте такива дрехи с изключително внимание: не можете да търкате, усуквате и нагъвате.

Миенето на ръце е малко вероятно да ви помогне да се справите със сложни петна. За да направите това, трябва предварително да обработите всички замърсители. Навлажнете гъбата от пяна с алкохол и внимателно избършете петната. Ако е необходимо, повторете манипулацията след 20 минути. Едва след като петната са напълно премахнати, можете да започнете да измивате вълнения продукт.

Изплакнете вълнената кърпа в чиста вода. Не забравяйте, че не можете да усуквате и стискате продукта. Поставете чистите дрехи в празен леген и леко го наклонете. След половин час излишната вода се оттича.

Изсушете вълнената кърпа в изправена форма върху хоризонтална повърхност, покрита с чиста бяла кърпа. След няколко часа обърнете продукта и сменете мократа кърпа. Повторете, докато дрехите са напълно сухи. Ако миете вълнените си неща по този начин, те ще запазят външния си вид и форма.