Logo decormyyhome.com

Използването на сода за хляб

Използването на сода за хляб
Използването на сода за хляб

Видео: Сода за хляб в градината 2024, Септември

Видео: Сода за хляб в градината 2024, Септември
Anonim

Натриев бикарбонат или сода за хляб е универсален продукт, обхватът му е много широк. Содата е нетоксична, пожаро- и експлозивно устойчива и е достойна за конкуренция с новосъздадени химикали.

Image

Използването на сода за хляб е безспорно, използва се в медицината, хранителната, химическата и леката промишленост, както и в домакинството. Без преувеличение можем да кажем, че е във всяка кухня. Основният обхват на приложение на бикарбонат е готвенето, той се използва като бакпулвер. В допълнение, той е отличен препарат за миене на съдове с абразивни и дезинфектантни свойства.

Содата се справя добре с ролята на сорбента и премахва неприятните миризми от хладилника - изсипете 50-60 г прах върху чинийка и сложете в хладилника, извадете го след няколко дни. Когато готвите боб, грах, една чаена лъжичка сода за хляб, добавена в тигана, значително ще намали времето за готвене, а когато готвите зелени зеленчуци, те ще запазят цвета си. Когато миете горски плодове и плодове, за да намалите киселината, содата може да се постави във вода. Ферментираното кисело зеле трябва да се държи във вода със сода и цялата киселина ще изчезне.

Натриевият бикарбонат омекотява твърдата вода, ваните за крака със сода помагат при мазоли. Дръжте краката си в горещ разтвор на сода-вода, две супени лъжици натриев бикарбонат са достатъчни за пет литра вода, след това отстранете мъртвите частици от подметката с пемза.; можете да предотвратите миризмата на пот, като изправите подмишниците си със сода, това важи особено за тези, които са алергични към парфюми. След хранене е полезно да изплакнете устата си с разтвор на сода - 1 чаена лъжичка в чаша вода. Собствениците на суха кожа могат да се измият с такъв разтвор, след процедурата лицето не е необходимо да се изплаква.

Но това не са всички полезни свойства на содата - тя облекчава болката и паренето след ухапване от насекоми, трябва да поставите малко влажна сода на това място и да премахнете неприятните усещания, сякаш на ръка. "Безвкусни" миризми от килима се отстраняват лесно, ако се поръсят със сода и вакуумират след известно време. Сода плюс оцет е ефективно средство за почистване на канализационни тръби. Изсипете сода в мивката и я залейте с оцет в съотношение 1: 1, след 20-30 минути изплакнете тръбата с гореща вода. Оказва се, че содата за хляб не е просто полезна, а незаменим продукт в ежедневието.