Logo decormyyhome.com

Правила за почистване на Нова година за тези, които нямат време

Правила за почистване на Нова година за тези, които нямат време
Правила за почистване на Нова година за тези, които нямат време

Съдържание:

Видео: A Simpler Way: Crisis as Opportunity (2016) - Free Full Documentary 2024, Септември

Видео: A Simpler Way: Crisis as Opportunity (2016) - Free Full Documentary 2024, Септември
Anonim

В последните дни на годината се натрупват много неща и остава много малко време за почистване. Важно е да знаете правилата, които ще ви помогнат да намалите времето за почистване до минимум.

Image

Можете да прекарате цял ден в почистване, но все още не виждате резултата.

Опитайте следното:

- правете няколко неща наведнъж. Изсипете почистващото средство във ваната или мивката, отидете да почистите стаите по това време;

- докато продуктът ще се справи с изсушената мазнина на печката, можете да почиствате работните повърхности;

- започнете с най-мръсната работа. Измийте ВиК и печката. Винаги правете най-трудната работа първо, докато имате сили;

- започнете с избърсване на праха, след което продължете с измиването.

Има и случаи, когато почистването трябва да се извърши много бързо.

Експресно почистване

Измиване на прозорци

Въпреки че прозорците се мият два пъти годишно, мръсотията се натрупва по-бързо. Затова повторете тази процедура. За да не миете на ръка, можете да закупите специално устройство.

минимализъм

Всяко натрупване създава усещане за безпокойство и почистването при такива условия е невероятно трудно. Всеки път, когато премахвате и подреждате фигурките, след като сте избърсали праха, очевидно не искате. Ако ви е жал за изхвърлянето на всякакви дребни неща, сложете ги в килера.

С книги и списания. Може би сте натрупали достатъчно, че не четете. Не съхранявайте всичко на открита повърхност; изхвърлете излишъка в шкаф или шкаф.

Вземете контейнери, кутии. Те ще ви помогнат да поддържате къщата си в ред. На първо място, те са полезни за малки неща като еластични ленти, фиби за коса, монети и т.н.

Почистване на банята

Измийте завесата за баня. За целта го извадете и го изпратете до пералнята. Разбира се, тя няма да получи първоначалната чистота, но ще стане малко по-чиста. Издърпайте завесата от машината и излъчете на мястото си.

За да почистите ВиК, напълнете го с продукт и го оставете за 10-15 минути. След това измийте с гъба или четка, изплакнете останалата част от продукта и замърсете с вода.

огледала

След като измиете банята, обърнете внимание на огледалата. Мръсната им повърхност ще съсипе външния вид дори след най-щателното почистване. След огледалата можете да започнете да миете пода.