Logo decormyyhome.com

Полезни съвети и съвети относно избора на матраци за легла

Полезни съвети и съвети относно избора на матраци за легла
Полезни съвети и съвети относно избора на матраци за легла

Съдържание:

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor 2024, Юли

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor 2024, Юли
Anonim

Мнозина смятат, че изборът на матрак за легло е дреболия и не представлява голяма трудност. Въпреки това, днес на пазара има толкова много опции за продукти, че дори опитни клиенти имат такъв проблем. Ето защо преди да купите матрак е препоръчително да се запознаете с няколко съвета от експерти и производители на стоки.

Image

Разновидности на съвременните матраци

Като цяло всички матраци от последните поколения са разделени само на два вида - продукти със и без пружини. Лекарите препоръчват първия вариант на тези, чиято работа е свързана с необходимостта да прекарват по-голямата част от деня в седнало положение, както и пациенти със заболявания на гърба и гръбначния стълб. Модификациите с независим пролетен отдел издават най-малко шум. Техният експлоатационен живот директно зависи от броя на пружините: колкото повече са, толкова по-дълго ще издържи моделът.

Пълнителите за матраци без пружина са кокосови, бамбукови или пяна гумени влакна. Подобни продукти http://snik.co/matrasy са с порядък по-нисък от опциите за пролетта, но е изключително трудно да ги наречем ортопедични.

Image

Характеристики на ортопедични матраци

Има погрешно схващане, че ползите от ортопедичните матраци за здравето са само мит, който рекламните специалисти са създали, за да увеличат продажбите. Това обаче не е така! Редовният сън и почивка върху тях влияе положително на:

• формиране на правилното (естествено) местоположение на гръбначния стълб;

• формиране на позицията на кръвоносните съдове;

• сила на връзките и мускулите;

• местоположение на всеки прешлен.

Такива специализирани продукти http://snik.co/matrasy/ortopedicheskie обикновено се избират от хора, които имат определени проблеми със гърба. Напълно възможно е напълно здравите граждани да си купят обикновен матрак със или без пружини.

Опции за избор

За да изберете модел, който е най-подходящ за вашето легло, ще осигурите удобен и комфортен сън, фактори като:

• параметрите на матрака задължително трябва да съвпадат с площта на основата на мебелите в спалнята;

• ако тежите не повече от 60 килограма, е напълно възможно да закупите мека версия, а ако 60-95, тогава е най-добре да закупите матрак със средна твърдост. За строги хора, чието тегло надвишава 95 килограма, продуктите с твърди пълнители са идеални;

• между другото, пълнителят не трябва да предизвиква алергични реакции;

• Задължително е да се използва екологично чист материал за направата на пълнежа.