Logo decormyyhome.com

Защо налягането падна в крана

Защо налягането падна в крана
Защо налягането падна в крана

Съдържание:

Видео: Строителен кран падна върху столичен булевард 2024, Юли

Видео: Строителен кран падна върху столичен булевард 2024, Юли
Anonim

Случвало ли ви се е да се сблъскате с факта, че когато отваряте крана в банята или в кухнята, налягането на водата е било много слабо? Причините за този проблем могат да бъдат няколко. Те могат да бъдат свързани както със състоянието на комуникациите, така и с проблеми със смесителя.

Image

Проблеми с тръбите

Възрастта на комуникациите в много руски градове достигна критично ниво. Влошаването им често води до различни злополуки. Това също може да доведе до спад на налягането на водата във вашия апартамент.

Старите метални тръби ръждясват. Освен това в тях постоянно се натрупват депозити. С течение на времето диаметърът на тръбите може да намалее до такава степен, че водното налягане да падне, а водата от чешмата да тече на тънка струя.

Когато водата се пусне в щрангове след изключване, парчета ръжда под налягане могат да излязат и да запушат мястото, където вашата тръба е поставена в щранг. Много е трудно да премахнете това запушване самостоятелно, по-добре е да се обадите на водопроводчика, който може да почисти тръбата с кабел.

Но обикновено това помага за кратко време, тъй като причината за блокирането не е отстранена. Оптималното решение на проблема е подмяната на комуникациите в къщата.

Понякога налягането в крана пада именно след замяната на старите тръби с нови, направени от пластмаса. Това може да се случи, ако технологията за запояване е нарушена, което води до намаляване на диаметъра на входа. За да се коригира ситуацията, е необходимо да се преработи сайтът.

Много хора днес инсталират филтри за груба мръсотия върху тръби. Ако във водата има много мръсотия, тези филтри се запушват с течение на времето и налягането на водата спада. Проверете ги, като развиете гайката и издърпате филтърната мрежа. Ако те са запушени, изплакнете и инсталирайте отново. Разглобявайте корпуса на филтъра само когато блокирате водата!