Logo decormyyhome.com

Мога ли да измия старо камило одеяло

Мога ли да измия старо камило одеяло
Мога ли да измия старо камило одеяло

Съдържание:

Видео: Как из старых вещей сделать новые 2024, Юли

Видео: Как из старых вещей сделать новые 2024, Юли
Anonim

Одеяло от камила е отличен продукт, който не отстъпва по качество и екологична чистота на одеялата, изработени от овча вълна и бамбукови влакна. Одеялата от камилна вълна могат да бъдат химически почистени, измити на ръка или на пишеща машина, без да забравяте да използвате топла вода, деликатен режим на миене и меки почистващи препарати, включващи ланолин

Image

Ако искате да премахнете прах и мръсотия от одеяло на камила, предоставете му услуга за химическо чистене. Тук те знаят точно как да върнат продукта на предишната му чистота и свежест и в същото време да не навредят на външния му вид и свойства. Ако по някаква причина химическото чистене не ви е достъпно, измийте одеялото ръчно или на пералня. Основното нещо е да боравите внимателно с мокрия продукт, да изберете оптималния температурен режим и да използвате нежни почистващи препарати.

Ръчно измиване

Напълнете ваната с топла вода (до 30 ° C), внимателно потопете одеялото в нея. Разстелете продукта така, че да се постави във водата в свободни гънки, без да се усуква и огъва и оставете да се накисне. След няколко часа внимателно запомнете одеялото с ръце, след това извадете тапата и източете мръсната вода. Изтеглете отново вода, внимателно изплакнете одеялото и отново изцедете. Сега, когато продуктът се е отървал от натрупания в него прах, е време да премахнете вода от него. Внимателно притиснете одеялото, като леко натиснете върху повърхността му, не го усуквайте и не го изваждайте от банята. Оставете водата да се отцеди и оставете продукта за още половин час, след което го запомнете внимателно отново. Когато разберете, че по-голямата част от водата е стъклена, извадете одеялото от ваната и го изсушете старателно.

Машинно пране

Ако е прекалено трудно да измиете одеялото на камила, използвайте пералня. Не забравяйте, че неправилното измиване може да превърне продукта в ненужна топка от вълна. За да предотвратите това да се случи, внимателно проучете етикета на продукта преди измиване, което показва в кой режим продуктът може да се измие и изсуши и какви почистващи препарати трябва да се използват за измиването му. За измиване на одеяло от камила най-добрият е нежният (деликатен) режим на измиване. По правило в този режим температурата на водата се нагрява до не повече от 30 градуса по Целзий. Поставете одеялото в барабана на пералнята и затворете плътно капака. Налейте малко прах за пране или специален препарат за вълнени тъкани в специално чекмедже, след това изберете режима „Вълна“ от менюто и започнете цикъла на пране. Този режим ще осигури меко и нежно завъртане, което е оптимално за настроени вълнени неща.