Logo decormyyhome.com

Микровълнова печка: вреда или полза

Микровълнова печка: вреда или полза
Микровълнова печка: вреда или полза

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Юли
Anonim

Микровълните са се превърнали в познат атрибут в кухнята. Въпреки това, по време на цялото им съществуване има много въпроси относно опасностите на храната от микровълновата. От време на време в медиите се появяват резултатите от изследвания на учени от различни страни, които твърдят, че храната, загрята или приготвена в микровълнова фурна, причинява непоправима вреда на човешкия организъм. Вярно е, че има противоположно мнение, че всички тези „истории на ужасите“ за вредата от микровълновите фурни не са нищо повече от слухове и спекулации.

Image

Инструкция за употреба

1

Микровълните са измислени в нацистка Германия. След като войната приключи, съюзниците откриха записи за микровълнови изследвания и те бяха прехвърлени в САЩ за по-нататъшно проучване и развитие. В Съветския съюз бяха изследвани и биологичните ефекти на микровълните. Резултатът е временна забрана за използването им. Източноевропейските партньори също забраниха производството и експлоатацията на микровълнови печки.

2

Микровълните са форма на електромагнитна енергия, като светлина или радиовълни. Те се движат в пространството със скоростта на светлината. Микровълновата фурна причинява гниене и промени в молекулната структура на продуктите по време на процеса на излъчване. В съвременния свят микровълните се използват не само в пещи, но и при предаване на телевизионен сигнал, осигуряват интернет и телефонни комуникации.

3

Интересен факт. По време на бомбардировките от силите на НАТО в Югославия жителите на Белград по препоръка на руски учени изстрелват крилати ракети, използвайки микровълнови печки. По време на аларма за въздушна атака те изнесоха включените микровълни на балконите, отвориха вратите, натиснаха заключващия терминал с пръст и го изпратиха към ракетата. В резултат на това се повреди електрониката и ракетата падна. Можете да си представите какво ще се случи в апартамента, в който микровълновата работи дори с много малки пукнатини в корпуса. Между другото, микровълновият лъч стреля на 1, 5 км и може да премине през стените на къщата.

4

Има научни изследвания, че продуктите под въздействието на микровълните променят структурата си на молекулно ниво и превръщат храната в мощен канцероген. Честата употреба на храна от микровълновите фурни увеличава риска от рак.

5

През 1989 г. швейцарски биолог Хертел и професор Бланк изследват ефектите на храните на микровълнова основа върху хората. Темата се редува яде храна от микровълновата и готви на обикновена печка. По време на изследването се оказа, че след микровълнова храна в кръвта на човека, започнаха да настъпват промени, наподобяващи появата на рак.

6

През 1991 г. сп. Earthletter публикува статия на д-р Лита Лий, в която се посочва, че абсолютно всички микровълни имат магнитно изтичане, влошават качеството на храната и я правят нездравословна.

7

При традиционното готвене храните се нагряват по обичайния начин - отвън навътре. Когато използвате микровълнова фурна, всичко се случва неестествено: процесът на нагряване става отвътре. В резултат на това храната, която е била под въздействието на микровълните, е лишена от естествена енергия. Между другото и охлажда някак странно.

8

Друга опасност при използване на микровълновата става при неправилен избор на съдове за микровълновата печка. Тя трябва да бъде направена от специално термоустойчиво стъкло, което най-добре пропуска излъчването на пещта и се готви по-бързо. В никакъв случай не трябва да използвате пластмасови контейнери. Под въздействието на вълните пластмасата започва да отделя опасни токсини, които дори могат да причинят остро хранително отравяне.

9

По-добре е да закупите микровълнова фурна от известни производители. Големите компании строго следят параметрите за безопасност и контролират нивото на радиация.

10

Микровълновата фурна е източник на радиация, следователно по време на включването й е невъзможно да бъде в края на печката, особено за бременни жени и хора със сърдечни заболявания.

11

Рисковано е да се хранят децата с кърма или млечна смес, загрята в микровълновата. Някои от киселините, които образуват мляко под въздействието на микровълните, се превръщат в деформираща нервна система и токсични съединения за бъбреците.

12

Щетите от микровълновата не са напълно признати от научната общност. Масово хората започнаха да използват микровълнови печки сравнително наскоро и засега няма резултати, доказани от времето.

13

За да защитите максимално себе си и близките си, трябва да използвате микровълновата фурна само в изключителни случаи, строго според инструкциите и не забравяйте за мерките за безопасност.

Полезни съвети

Може да се направи един прост експеримент, за да се провери дали микровълновата печка предава вредно лъчение. Трябва да поставите мобилния си телефон на чиния вътре в изключената микровълнова печка. От друг телефон на разстояние 1-2 метра от микровълновата фурна, трябва да се обадите на телефонния номер, който е вътре. Ако устройството е надеждно и херметично, съобщението на мрежовия оператор трябва да прозвучи: "Устройството на абоната е изключено или е извън обхвата на мрежата."

  • Микровълнова храна: вреда или полза?
  • Цялата истина за микровълните
  • Микровълнова храна