Logo decormyyhome.com

Къде да изсипете прах в пералнята

Къде да изсипете прах в пералнята
Къде да изсипете прах в пералнята

Видео: СТУДЕНТИ ПУСКАТ ПЕРАЛНЯ (НЕУСПЕШНО) 2024, Юли

Видео: СТУДЕНТИ ПУСКАТ ПЕРАЛНЯ (НЕУСПЕШНО) 2024, Юли
Anonim

Автоматичните перални машини са от съществено значение за домакинството. С външния си вид домакините имат повече време, сили и енергия, които могат да се изразходват за учене с деца или прекарване на вечер с любим човек. Пералните машини обаче изискват внимателна поддръжка.

Image

Всяка единица е придружена с инструкции, така че преди да започнете да миете, внимателно прочетете правилата за използване на тази машина.

Обикновено пералните машини имат три отделения за почистване, разположени в горната част на уреда. Отделите са маркирани или със специални икони, или с номера. В почти всички машини градацията е следната: първото отделение е предназначено за предмиене, след това има отделение за климатици, а третото за основното. Целта на отделенията може да се определи и от техния размер: най-малкото се използва за изплакване, по-голямото за предварително промиване и най-голямото за основното.

Отделението за климатика е обозначено със специална икона - звездичка (лайка). При някои модели обозначението е разположено в самия край на кутията за пране. Ако го извадите, ще видите знака, от който се нуждаете.

За по-точно определяне на отделенията стартирайте пералнята и изчакайте водата да се напълни. Извадете кутията и вижте къде тече водата. Това отделение е за измиване.

Друг начин: изсипете вода във ваната, ако отделението е проектирано за почистващ препарат, водата веднага ще се слее в резервоара.

Когато стартирате машината.

Някои почистващи препарати могат да се поставят директно в резервоара на машината. Това са главно прахове, които не съдържат многоцветни гранули. За да ги използвате, закупете специален контейнер за измиване в резервоара.

Понякога прахът не се измива напълно с вода в резервоара. За да намалите вероятността почистващият препарат да не бъде измит, редовно почиствайте кутията и отвора за изпускане под кутията.

прахова машина за пране