Logo decormyyhome.com

Къде да дадем стари неща

Къде да дадем стари неща
Къде да дадем стари неща

Видео: Прекрасни рециклирани мебели! 35 идеи как да дадем втори живот на старите неща! 2024, Юли

Видео: Прекрасни рециклирани мебели! 35 идеи как да дадем втори живот на старите неща! 2024, Юли
Anonim

С течение на времето в килера, на мецанина, килера и други битови кошчета се събират много стари неща - дрехи, обувки, домакински уреди, съдове, играчки, книги, мебели и много други. Жалко е да го изхвърлите, но не искам да го използвам повече. Дайте на такива неща втори живот - дайте го на онези, които намират достойно приложение за тях.

Image

Инструкция за употреба

1

Дрехи, обувки, играчки, съдове могат да бъдат отнесени в църква или специални благотворителни центрове за нуждаещите се. Нямате време да пътувате до такива съоръжения? Оставете съобщение във форума на вашия град или в социалните мрежи в специални групи - доброволците ще дойдат при вас и ще вземат всичко сами.

2

Облекло, изработено от скъпа или красива материя, която вече не е подходяща за чорапи (например поради петно ​​по блузата, което не можеше да бъде премахнато, или дупки по роклята), ще бъдат възхитени. Може би някой от вашето семейство или приятели се занимава с шиене на текстилни играчки или изработка на други занаяти от плат. Предложете им вашето „богатство“. И ако няма познати майстори на занаяти, можете да ги търсите в интернет чрез същите социални мрежи и форуми.

3

Старите книги трябва да се предлагат на библиотеките. Редки или редки книги ще намерят своето място в колекциите на местния краеведски музей. Но скъсаните или отпечатаните продукти, които не са с историческа стойност, могат да бъдат предадени на пункта за събиране на отпадъци.

4

Стар телевизор, хладилник или газова печка, ако са в работно състояние, могат да бъдат дадени на летни жители. Също така домакинските уреди, от които не се нуждаете, са полезни за младите семейства, които току-що са започнали да живеят отделно от родителите си и все още не са успели да се сдобият със собствена пералня или микровълнова печка.

5

Дефектните домакински уреди се предлагат от сервизи за ремонт. Някои части може да ви бъдат полезни. И вземете напълно безполезното оборудване за рециклиране. По правило в големите градове има специални компании за рециклиране. Също така старите телевизори, монитори и други "електронни боклуци" приемат някои магазини за домашни уреди.

Полезни съвети

Със стари ненужни неща, които трябва лесно да се разделиш. Например, ако не сте носили любимия си пуловер повече от година, е малко вероятно да го носите в бъдеще. А никога не използваната мелница за кафе ще бъде прах на горния рафт. Освободете място в гардероба си, на мецанина или на балкона за нови, по-необходими неща.