Logo decormyyhome.com

Каква температура да настроите в хладилника

Каква температура да настроите в хладилника
Каква температура да настроите в хладилника

Съдържание:

Видео: Bleeding the cooling system BMW E46 M54 2024, Юли

Видео: Bleeding the cooling system BMW E46 M54 2024, Юли
Anonim

Хладилникът е доста сложен домакински уред. Както всяко устройство, той изисква внимателно боравене и спазване на оптимални работни условия, за да работи без повреди и в продължение на много години. Независимо от каква марка е вашият хладилник, свежестта и безопасността на съхраняваните в него продукти до голяма степен ще зависят от температурата, зададена в хладилника и фризера.

Image

Как се регулира температурата в хладилника

Всеки хладилник има копче за регулиране на температурата, върху което са отбелязани минималните и максималните температури, както и очертани междинни раздели, еквивалентни на 1 градус по Целзий, обикновено от 1 до 7. В някои хладилници има по-малко раздели и те не са еквивалентни на броя градуси, следователно определете температурата е само условна, но това е достатъчно.

При избора на оптимална температура трябва да се отбележи, че в хладилниците със система за капково размразяване разликата в температурата на горните и долните рафтове може да бъде до 4-5 градуса, в хладилниците, оборудвани със системата No Frost - "No Frost" тази разлика е 1-2 градуса. Ако фризерът е разположен отдолу, температурата на горния рафт ще бъде малко по-висока, отколкото на долната. Поради тази разлика се организира диференцирано съхранение на продукти в хладилници, трябва да следвате препоръките в съответствие с иконите, които са отбелязани на кутиите за съхранение. Следвайки тези правила, можете не само да поддържате храната свежа по-дълго, но и да пестите енергия.