Logo decormyyhome.com

Какви съдове не трябва да се мият в съдомиялната машина

Какви съдове не трябва да се мият в съдомиялната машина
Какви съдове не трябва да се мият в съдомиялната машина

Съдържание:

Видео: КАК ПРАВИЛНО да СЪДОМИЯЛНА МАШИНА // ПЪРВИЯ опит, СРЕДСТВА и за ЗАРЕЖДАНЕ на СЪДОВЕ за готвене 2024, Юли

Видео: КАК ПРАВИЛНО да СЪДОМИЯЛНА МАШИНА // ПЪРВИЯ опит, СРЕДСТВА и за ЗАРЕЖДАНЕ на СЪДОВЕ за готвене 2024, Юли
Anonim

Съдомиялната машина е незаменим помощник на съвременните домакини в кухнята. Тя ви позволява значително да спестите време и да се отървете от не най-приятното задължение за миене на чинии, чаши и лъжици. Но когато купувате съдомиялна машина, трябва да запомните, че част от кухненските прибори все още трябва да бъдат подредени ръчно. Не всички прибори са подходящи за обработка в автоматична мивка.

Image

Най-новите миялни машини опростяват значително живота на домакинствата, за да започнете да използвате чудо технологията, трябва да прочетете инструкциите. Той ще посочи кои съдове от кой материал не се препоръчват за миене в съдомиялна машина. Такива ограничения се обясняват с дългия престой на приборите в гореща вода, излагането на почистващи препарати. Отрицателно влияе върху състоянието на съдовете и сушенето при високи температури.

Метални съдове за готвене и съдомиялна машина

Не поставяйте алуминиеви чинии, чаши или други предмети в съдомиялната машина. Това е така, защото такъв материал лесно се окислява, така че с течение на времето той ще започне да се влошава. Не толкова високата температура на водата и въздуха влияе отрицателно върху състоянието на алуминиевите прибори, а по-скоро на окислителите и основите, съдържащи се в препаратите за миене на съдове.

За да не разваляте съдовете по време на миене в съдомиялната машина, изберете комплекти със съответната маркировка.

Не се препоръчва да се мият сребърни предмети в съдомиялната машина. Те могат да избледнеят, да се покрият с тъмни петна. Въз основа на тези съображения не си струва да експериментирате, като зареждате чинии от мед, калай и олово в мивката.

Не мийте съдове от чугун в съдомиялна машина, ако такива предмети нямат покритие с незалепващо покритие или емайл. Излишната влага ще доведе до образуване на ръжда върху повърхността на съдовете.