Logo decormyyhome.com

Кое желязо е по-добро: Tefal, Philips, Brown?

Кое желязо е по-добро: Tefal, Philips, Brown?
Кое желязо е по-добро: Tefal, Philips, Brown?

Съдържание:

Anonim

Човек ежедневно използва желязо. Но когато дойде време за закупуване на ново желязо, възниква проблемът с избора. Дори да стесните търсенето си до марки като Tefal, Philips и Brawn, е изключително трудно да вземете окончателно решение поради големия асортимент. Разбирайки обаче характеристиките на ютията, практическата покупка ще бъде улеснена.

Image

Как да изберем добро желязо?

Най-важната част от желязото е, разбира се, подметката. На рафтовете на магазините можете да намерите ютии с платформи, изработени от алуминий, неръждаема стомана, с тефлоново и керамично покритие.

Най-практичната е подметка от неръждаема стомана. Плъзга се добре върху тъканта, което прави гладенето по-лесно. Тази повърхност е издръжлива и лесна за почистване.

Ютии с керамична подметка подметка имат много добро приплъзване. Но такива ютии изискват уважение, защото керамиката е много крехка. Ако на подметката се появят драскотини или чипове, керамичният спрей скоро ще се отлепи.

Ютии с алуминиева подметка са леки. Бързо се загряват и изстиват, но не траят дълго, защото драскотини и вдлъбнатини бързо се появяват върху алуминия.

Ютии с тефлоново покритие са проектирани да предотвратяват изгарянето на тъканите. Но гладенето с такова ютия е трудно - той се плъзга лошо върху тъканта.

След като определите покритието, обърнете внимание на местоположението на отворите в подметката. За висококачествено изглаждане те трябва да бъдат разпръснати по цялата повърхност на платформата.

Желателно е ютията да е била оборудвана с функция за самопочистване от варовик - това ще удължи живота му.

Ако не гладите огромни планински платове дневно, най-добрият избор за вас е ютия с капацитет 1500-1700 вата. Ютии с такава мощност бързо достигат желаната температура и образуват добра пара.

Не избирайте ютия, която е твърде лека - тя не може да се справи с големи неща. Ако желязото е твърде тежко, бързо ще се уморите. Оптималното тегло за ютията е 1, 5 кг.

Друг важен детайл на ютията е шнурът. Дължината му трябва да бъде най-малко 2 м. Можете да закупите ютия без шнур. Но тъй като такова ютия трябва да се презарежда на всеки 11 секунди, за тях ще бъде неудобно да гладят неща като чаршафи и завивки.