Logo decormyyhome.com

Какви инструменти е по-добре да използвате за почистване на душ

Какви инструменти е по-добре да използвате за почистване на душ
Какви инструменти е по-добре да използвате за почистване на душ

Съдържание:

Видео: Премахване на котлен камък и ръжда с MAXXI PRO AKTIV 2024, Юли

Видео: Премахване на котлен камък и ръжда с MAXXI PRO AKTIV 2024, Юли
Anonim

Всяка домакиня има право да реши как е по-удобно за нея да почисти банята. Процедурата може да се извършва всеки ден, като леко се спуска върху кърпа с душ гел, след което избършете всичко и изсушете с кърпа. Или веднъж седмично да правите общо почистване с почистващи препарати. Но в един или друг случай няма да е на място да научите всички домакинства да мият душ кабината си след всеки душ. За почистване и хигиена ще помогнат различни почистващи продукти.

Image

Основните активи, които може да са необходими, могат да бъдат разделени на две категории: химически и механични.

химични агенти

Химическите продукти трябва да се измият след употреба. Най-добре се избягват продуктите на прах, тъй като те могат да оставят драскотини по повърхността, а кабината струва много пари. Детергентите трябва да бъдат избрани в кремообразна или течна форма. Трябва да се помни, че повърхностите, изработени от стъкло, пластмаса и метал, трябва да се почистват с различни средства, така че е важно да прочетете инструкциите преди употреба. Преди да почистите душ кабината, която се състои от акрилна тава, стени от полистирол, трябва да се уверите, че химическият продукт не съдържа абразиви, силни киселини и основи, органични разтворители, вещества с пигментиращи свойства (защото акрилът променя цвета си бързо под тяхното влияние).

За акрилни палети е по-добре да използвате специален инструмент, който премахва замърсяването, като същевременно оставя тънък защитен филм на повърхността. Ако хроничните петна вече са се появили, тогава трябва да се използва паста за зъби.

Някои производители на душ кабини препоръчват използването на специални водоотблъскващи средства, които помагат да се удължи живота на продукта. За сребърните водопроводни метални части има специални сребърни лакове, които връщат хрома на първоначалния си блясък и създават собствена защита.