Logo decormyyhome.com

Как да сменим еластична лента на пералня

Как да сменим еластична лента на пералня
Как да сменим еластична лента на пералня

Видео: Как да сменим четките на мотора на пералната машина. 2024, Юли

Видео: Как да сменим четките на мотора на пералната машина. 2024, Юли
Anonim

Замърсеният маншет е първата причина за мухъл и неприятна миризма. В допълнение, свитата и напукана гума може да причини теч. За да смените маншета на люка, няма нужда да се обаждате на специалисти от следпродажбената услуга: можете да поправите пералнята със собствените си ръце.

Image

Ще ви трябва

  • - нов маншет;

  • - комплект отвертки.

Инструкция за употреба

1

Подмяната на маншета на люка в пералнята е почти неизбежна, особено ако животът на устройството е повече от пет години. Състоянието на маншета трябва да се следи от време на време: това ще помогне да се избегнат течове и свързани с това последствия. Самата процедура за подмяна на уплътнението е доста проста и отнема не повече от час.

2

Преди да започнете работа, трябва да изключите захранването на машината. Гуменият маншет е прикрепен към тялото на пералнята с помощта на пружинен пръстен, вдървен в жлеба на уплътнението. Можете да разглобите пръстена, като го извадите с плоска отвертка и леко го издърпате. След свалянето на пръстена маншетът трябва да се свали от седалката, като се огъва външния й ръб навътре.

3

За да смените гуменото уплътнение, ще трябва да премахнете предната стена на корпуса на пералната машина. В повечето случаи той е прикрепен с няколко винта, разположени в долната му част. За да получите достъп до точката на закрепване, е необходимо да премахнете декоративния пластмасов панел, покриващ щепсела за изпускателната помпа. След като винтовете са усукани, предната стена на корпуса трябва да се повдигне и издърпа към себе си. Сензорните проводници са подходящи за заключване на вратата и трябва да бъдат изключени. Ако няма бързо изключване на проводника, ще трябва да премахнете ключалката, като развиете двата фиксиращи винта от предната страна на машината.

4

Гуменият маншет е фиксиран на гърлото на ваната за миене също чрез поддържащ пръстен, който може да бъде отстранен по известен начин. При някои модели машини на дюзата е прикрепена дюза за измиване на вътрешната кухина с вода, която ще трябва да бъде изключена чрез внимателно отстраняване на гумената шийка на маншета от пластмасовия фитинг. Когато уплътнението се освободи от всички ключалки, той може лесно да се отстрани от шията, като го издърпате към вас. След отстраняване старателно избършете краищата на резервоара, отстранявайки мухъл, отлагания на соли и остатъци от прах за пране.

5

На вътрешната повърхност на маншета има отвори за оттичане на вода. Те трябва да бъдат разположени строго надолу, когато инсталирате ново уплътнение. Първо поставете маншета на врата на миещата вана и го закрепете с пружинен пръстен. Ако машината има функция за изплакване на маншет, трябва да бъде прикрепена дюза. След това предната стена на кутията е инсталирана на място заедно с вратата, след като предварително сте завинтели ключалката или като свържете проводниците към сензора за затваряне на вратата. Ремонтните работи завършват с прикрепване на маншета към изпъкналия ръб на външната стена с помощта на пружинен пръстен.

Обърнете внимание

При някои модели перални машини може да се наложи да премахнете горния капак и таблото, за да получите достъп до стойките на предната стена.

Полезни съвети

Най-лесният начин да инсталирате фиксиращия пръстен е отдолу нагоре, като постепенно го издърпвате и полагате в жлеба на маншета.