Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мазните петна от вълнена тъкан

Как да премахнете мазните петна от вълнена тъкан
Как да премахнете мазните петна от вълнена тъкан

Видео: НАНЕСЕТЕ КАРТОФИТЕ ВЪРХУ ЛИЦЕТО СИ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗА ПОРЦЕЛАНОВА КОЖА, СУПЕР ЕФЕКТ! 2024, Септември

Видео: НАНЕСЕТЕ КАРТОФИТЕ ВЪРХУ ЛИЦЕТО СИ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗА ПОРЦЕЛАНОВА КОЖА, СУПЕР ЕФЕКТ! 2024, Септември
Anonim

Случайно засадено мазно петно ​​може да доведе до много неприятности. Опитайте се да излезете възможно най-скоро. В този случай можете бързо да поздравите дрехите си в ред.

Image

Ще ви трябва

Сол, креда, царевична каша, нишесте, препарат за пране, течност за миене на съдове, амоняк, средство за отстраняване на петна, рафиниран бензин.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете петна от пресни мазнини, е по-добре да използвате адсорбент - трапезна сол, нишесте, тебешир или царевично брашно. Порестите частици на веществата ефективно абсорбират мазнините. Освен това процесът на почистване на тъканта ще продължи по-бързо, ако адсорбентът се нагрява. Поръсете прах върху замърсената зона. Покрийте петното от грешната страна и отпред с хартиена кърпа, сгъната на няколко слоя. Можете да поставите товар отгоре. Оставете за няколко часа. След това разклатете адсорбента и измийте продукта в топъл сапунен разтвор.

2

Изсипете топла вода в отделен съд. След това добавете малко гел за миене на вълна или течност за миене на съдове. Измийте замърсените зони и изплакнете.

3

Смесете гореща вода и амоняк в равни пропорции. Намокрете памучна подложка в разтвора и обработете петното от краищата до средата.

4

Можете да премахнете мазни петна от вълнен плат с рафиниран бензин - той се продава в магазини за хардуер. Навлажнете два памучни тампона в разтворител и нанесете върху петното от грешната и дясната страна. Задръжте за няколко минути. След това измийте дрехите в топъл сапунен разтвор.

5

За да премахнете стари петна, пригответе каша от прах за пране и рафиниран бензин. Нанесете сместа върху кърпа и разтрийте леко. Оставете за 20 минути. След това почистете праха и изперете дрехите както обикновено.

6

Модерните средства за отстраняване на петна, като Vanish, ефективно се справят с мазните петна. Разредете малко в топла вода и накиснете предмета за 10-15 минути преди измиване.

7

Свежите петна могат да бъдат отстранени с ютия. Прикрепете попивателна хартия или хартиена кърпа отпред и отзад на тъканта. Ютия с топла ютия, периодично сменяща се салфетки. След измиване на продукта в топла вода с прах или гел за вълна.